Lagbanner
EL: Genoa – Valencia: “Årets match” - Uppdaterad
Ska Genoa få jubla igen...?

EL: Genoa – Valencia: “Årets match” - Uppdaterad

På torsdagskvällen spelas den viktigaste matchen för säsongen i den helt avgörande matchen mot Valencia på Marassi i Europa League. Genoa har allt i egna händer, men det krävs en vinst för att avancera.

Genoa har blandat resultaten på slutet och formen känns svajig. Extra spännande att vi inte vet vad vi står när säsongens viktigaste match ska spelas på Marassi. För Genoa är Europa League säsongens stora mål. För Valencia är ligan viktigast. Valencia kommer likt Genoa från en förlust i ligan men skillnaderna på förlusterna är många. För Valencia var det årets match då man tog emot storlaget Real Madrid på Mestalla. En total urladdning och allt fokus på den matchen. Genoa åkte till Rom för att möta Lazio, men tankarna var redan på Valenciamatchen och ett extremt blekt Genoa kom till spel. Det undermedvetna tog över helt enkelt.

Gasperinis trupp till matchen:

PORTIERI: 32 Amelia, 1 Russo, 73 Scarpi.

DIFENSORI: 25 Biava, 26 Bocchetti, 41 Grea, 24 Moretti, 40 Tomovic.

CENTROCAMPISTI: 4 Criscito, 28 Juric, 20 Mesto, 77 Milanetto, 18 Raggio Garibaldi, 7 Rossi, 14 Sculli, 21 Zapater.

ATTACCANTI: 9 Crespo, 31 El Shaarawy, 33 Floccari, 8 Palacio, 10 Palladino.

För tränaren Gasperini är det nu upp till bevis. Det är just nu vi ska vara som bäst. Det är nu som vi måste vinna. Gasperini om matchen: 

”Valencia vann rättvist på Mestalla, men nu hoppas jag att grabbarna kommer göra årets match. Valencia har en otrolig trupp så det kommer inte att bli lätt, men det är ingen lätt uppgift för någon av lagen med tanke på atmosfären på vår arena. Vi måste spela bättre än vad vi gjorde på Mestalla och vi får inte bli för uppspelta. Det som behövs är en match med högt tempo och kvalité.”

Valencias egna goldenboy David Villa, som kom in i den första matchen och rörde om ordentligt i grytan lär spela från start denna match. Han är otroligt viktig och en spelare som Genoa måste sätta stopp för. Spanske Zapaters syn på Valencia: 

”De har dödliga kontringar och de har spelare som kan ha ett snabbt passningsspel och som även kan göra mål. Vi måste spela kompakt, vara extra laddade och konkurrenskraftiga”

Genoas startelva är svårt att sia om. Jag kommer därför uppdatera artikeln när de första rapporterna kommer. Här är den första preliminära startelvan 3-4-3:

                             Scarpi

             Biava, Moretti, Bocchetti

         Rossi, Zapater, Juric, Criscito

           Palacio, Floccari, Palladino


Bänken: Amelia, Tomovic, Mesto, Milanetto, Raggio Garibaldi, Sculli, Crespo.

Ni som har lite koll ser att Sokratis, Esposito, Kharja, Modesto, Figueroa och Jankovic saknas. Alla är skadade. Den enda osäkra positionerna som det verkar är vem som ska spela av Floccari - Crespo och Zapater - Milanetto.  

Valencia (4-4-1-1): Moya, Miguel, Navarro, Alexis, Bruno, Joaquin, Albelda, Marchena, Pablo Hernandez, Mata, Villa. Bänken: Cesar, Del Horno, Dealbert, Maduro, Banega, Baraja, Zigic. 

Matchplanen är lätt. GENOA MÅSTE VINNA och därför lär det bli en mycket intressant match att se då två så offensiva lag mötts. Vinner Genoa matchen blir Valencia utslagna och Genoa och Lille avancerar från gruppen, ifall nu Lille vinner sin match mot Slavia Prag vill säga.

Dag: Torsdag
Matchstart: kl 19.00
Matchen sänds på TV4 Sport 

Europa...Yes We Go!

GRADINATANORD2009-12-17 17:19:00
Author

Fler artiklar om Genoa