Lagbanner
Inför Genoa - Bari: Sista rycket inför julledigheten *uppdaterad*
Bonucci kommer på besök på Marassi i helgen, men Genoa vill mer än så.

Inför Genoa - Bari: Sista rycket inför julledigheten *uppdaterad*

Snön lyser vit på taken i Genua och endast en match står mellan Genoa och juluppehållet.

Europaäventyret är över för Genoas del för den här säsongen och julen står för dörren. Genoa har kvar en match att spela innan juluppehållet, den här gången är det Bari som kommer på besök på Marassi. 

På ett sätt är det nästan som om Genoa spelade mot sig själv, då inte mindre än nio spelare i Baris trupp har någon anknytning till Genoa. I en del fall handlar det om spelare som tidigare spelat i laget, i andra fall handlar det om spelare som är utlånade av Genoa till Bari, som Ranocchia, eller ägs gemensamt av båda lagen, som Bonucci som Genoa är väldigt suget på att plocka hem redan i januari, men Bari är inte lika intresserat av det, av förklarliga skäl. 

Om vi tittar snabbt i backspegeln, så har Genoa en rad ”det borde ha gått bättre än så här”-matcher bakom sig. För en vecka sedan blev det förlust i ligan mot Lazio i Rom och i torsdags petade Valencia ut Genoa ur Europa League hemma på Marassi. Framöver är alltså ligaspelet det enda laget har att koncentrera sig på. Förhoppningsvis har laget hunnit smälta förlusten och fokusera om till helgens match. Det har rapporterats om avslappnad stämning på träningarna med snöbollskastning och annat bus. 

Bland de skadade måste vi nu lägga till Palladino som skadade knät i matchen mot Valencia och beräknas vara borta från spel i sex veckor. Han får därmed göra sällskap med Kharja, Jankovic, Sokratis, Figueroa och Modesto. Milanetto är också ett osäkert kort, han har tränat i veckan, men också tvingats avbryta träningar på grund av bensmärtor. Troligtvis lär han alltså också vara utanför truppen på söndag. Dessutom är Bocchetti avstängd. 

Gästande Bari har med sig en 3-1-seger mot Juventus från förra helgen. Laget har haft en bra säsong hittills, men det är framförallt på hemmaplan poängen har plockats, så Genoa får väl dra nytta av att man har hemmaplan. Även Bari dras med en hel del skador men man räknar med att få tillbaka backarna Ranocchia och Parisi. I övrigt startar troligtvis samma lag som mot Juventus senast. 

Jag hoppas på en tidig julklapp i form av att Genoa vinner den här matchen. Sett över säsongen hittills som helhet har den innehållit en hel del positiva saker för Genoas del. Jag tror ändå att det vore bra att gå till juluppehållet med en seger som det sista minnet av fotbollsåret 2009.

Truppen som är uttagen till matchen mot Bari består av:

Målvakter: Amelia, Scarpi

Försvarare: Biava, Fatic, Moretti, Polenta, Rossi, Terigi

Mittfältare: Cofie, Criscito, Juric, Mesto, Tomovic, Zapater

Anfallare: Crespo, El Shaarawy, Floccari, Palacio, Sculli

Hela fyra primaveraspelare (Polenta, Terigi, Cofie och El Shaarawy) har alltså kommit med i helgens trupp.

Susann Silander2009-12-19 12:50:00
Author

Fler artiklar om Genoa