Genoa-Catania 2-0: Så där ja!
Mannen bakom första målet spelade också fram till mål nummer två

Förväntningarna på Marassi var höga när Genoa tog emot Catania. Efter en lite lågmäld första halvlek uppfyllde Genoa publikens förväntningar och tog tre poäng.

Stämningen på Marassi var förväntansfull inför denna match. Publiken sjöng och den avstängde Rossi rapporterades följa matchen från Gradinata Nord tillsammans med klacken. Catania kom till matchen från en seger på hemmaplan efter juluppehållet, medan Genoa ville ta poäng för att glömma trettondagens tråkigheter i Milano.

Genoa ställde upp med laget:

Amelia, Sokratis, Biava, Bocchetti, Criscito, Mesto, Milanetto, Juric, Palacio, Suazo, Sculli

Första halvlek:

Stora delar av första halvlek såg väldigt tama ut. En hel del närkontakt mellan spelarna förekom dock, lite då och då låg det någon spelare på marken men domaren Rosetti tyckte för det mesta att spelet skulle fortsätta. Ett par gånger fick Genoa med sig frisparkar från hyfsade lägen, men de ledde inte till något mer. Efter knappa halvtimmen spelad drog Catanias Bellusci på sig sitt andra gula kort i matchen och fick gå ut. Med en man mer på plan började Genoa ta tag i matchen på allvar. Mesto hittade en lucka i Catanias försvar, fick en boll och nickade in den förbi Andujar i Catanias mål. 1-0! Ungefär fem minuter senare skickade Sculli en boll till Suazo som skickade vidare den i målet relativt obehindrat, men det berodde nog mest på att Sculli var offside och spelet blåstes av. Målet bortdömt. Innan halvtid fick Palacio lämna planen med ont i foten, in kom istället Zapater. Sedan hann Catania med att få frispark nära Genoas mål, men Amelia tog hand om Llamas boll utan problem. Efter en minuts tilläggstid där inget särskilt hände blåstes matchen av för paus.

Halvlek nummer två:

Efter pausen kunde man börja ana att något hade hänt i Genoas trupp. Laget kom till spel med en helt annan inställning och skapade många fler farliga situationer under andra halvan av matchen jämfört med tidigare. Catania hade visserligen en farlig chans tidigt i andra halvlek genom Llama, men Sculli styrde ut bollen till hörna. Sculli var överhuvudtaget väldigt aktiv, tillsammans med Zapater skapade han väldigt mycket farligheter framför Catanias mål. Efter flera bra försök lyckades så Sculli nicka in en boll från Mesto och ställningen var 2-0. Suazo gjorde också sitt för att försöka utöka ledningen men tyvärr drog han även på sig ett gult kort för simulering då han låg kvar lite väl länge i straffområdet efter en inte så allvarlig krock med en Cataniaback. På det stora hela taget lyckades han dock spela sig till hemmapublikens hjärtan i sin debut på Marassi, han fick väldigt varma applåder när han byttes ut och Tomovic kom in i hans ställe. Även Mesto fick lämna planen för att istället ge plats åt Crespo. En som också fick gå ut var Catanias tränare Mihajlovic. Det var lite oklart vad det berodde på men troligtvis rör det sig om att han sa något olämpligt till domaren. Mot slutet av matchen satte Genoa väldigt hård press på Catania och attackerade in i det sista. Det skulle dock inte bli några fler mål på Marassi den här eftermiddagen utan resultatet 2-0 stod sig tills Rosetti blåste av matchen.

Resultatet innebär att Genoa plockade hem tre viktiga poäng och visade för publiken och kanske framförallt för sig själva att laget faktiskt kan när det vill. Nu kör vi vidare i samma stil!