Coppa Italia Genoa - Catania 1-2: Kalldusch på Marassi
Rossi hann både göra Genoas enda mål och att bli utvisad ikväll.

Andra mötet mellan lagen på kort tid gav ett helt motsatt resultat än senast. Genoa slogs ut ur Coppa Italia av sicilianarna på onsdagskvällen.

För andra gånger på ett par dagar möttes Genoa och Catania på Marassi, denna gång handlade det om åttondelsfinalen i Coppa Italia.
Genoas lag på onsdagsaftonen utgjordes av:
Scarpi, Sokratis, Esposito, Moretti, Modesto, Tomovic, Rossi, Zapater, Fatic, Sculli, Crespo

Första halvlek:
Matchen började tufft för Genoa. På sju minuter lyckades Catanias Plasmati göra två mål. Jag följde matchen på radio, därför kan jag personligen inte ha några åsikter om målen. Radiokommentatorerna hade desto fler åsikter, båda målen skapade heta diskussioner i studion. Någon tyckte att första målet var offside, någon annan inte. Vid andra målet tyckte någon att hela bollen inte var inne, men någon annan var säker på att den var det. Hur det än var med dessa detaljer, så dömde domare Velotto mål till Catania i båda fallen. Genoa omgrupperade laget lite och försökte bemöta Catanias aggressiva start. Det skulle dock visa sig vara svårt. Sculli var kanske den som kom närmast till att skapa något, men hade inte riktigt någon med sig. Sokratis stod också för en bra insats vid halvtimmen spelad. Scarpi var helt fel ute och Catanias Morimoto tog sig förbi honom och blev helt fri framför Genoas mål, men Sokratis fanns på rätt plats och räddade Genoa från 3-0. Några ögonblick senare gick Tomovic omkull i Catanias straffområde, men domaren signalerade att spelet skulle fortsätta. Det ledde till högljudda protester från läktaren. Tomovic fick i situationen ett gult kort för filmning.

Summering av första halvan: Förutom ett par skott på mål genom Crespo samt lyckades inte Genoa skapa särskilt mycket. Sculli var bland de få spelarna som lyckades få beröm av kommentatorerna i första halvlek. Generellt verkade Genoas spel lite vilset och håglöst.

Andra halvlek:
Efter paus fick Esposito stanna i omklädningsrummet, in kom istället Suazo. Spelet i andra halvlek började för Genoas del lika okoncentrerat som tidigare i matchen. Catania fortsatte att se mer bestämda ut, medan Genoa inte riktigt fick till något. När ungefär en kvart hade gått av andra halvlek lyckades Genoa dra nytta av en förvirring som uppstod i Catanias led när Plasmati trodde sig vara offside. Suazo spelade bollen till Marco Rossi som kunde reducera till 1-2. Zapater byttes ut mot Milanetto strax efter målet. Sedan följde några röriga minuter i matchen som resulterade i att Sokratis drog på sig sin andra varning i matchen och Rossi ett rött kort för protest i samband med Sokratis utvisning. Genoa skulle nu få spela resten av matchen med två mans underläge. Det som för ett ögonblick hade verkat som en vändning i matchen började istället likna spiken i kistan. Gasperini försökte återigen omgruppera truppen för att hantera situationen, Fatic fick lämna planen och Juric fick kliva in istället. Catania fortsatte att föra spelet. De var nära 1-3 vid några tillfällen men Scarpi lyckades mirakulöst hantera situationerna. Mot slutet av matchen verkade Genoa ändå piggna till något och kämpade för att försöka kvittera. I slutminuterna lyckades Genoa äntligen få en bra chans, men Crespo sköt hårfint utanför. Strax efter försökte även Moretti göra mål, men Campagnolo i Cataniamålet tog hand om det. De sista minuterna lyckades Catania behålla bollen långt borta från eget straffområde i väntan på att domaren skulle blåsa av matchen.

Summering av andra halvlek: Efter en lika håglös inledning lyckades Genoa få till ett mål, men blev sedan reducerade till nio man på plan. I sista delen av matchen vaknade laget till liv och hade mycket väl kunnat kvittera.

Om spelet hade kommit igång på det sättet tidigare kanske slutresultatet hade varit ett annat? Nåväl, spekulationerna är meningslösa. Matchen slutade 1-2 och därmed blev det Catania som får spela vidare i Coppa Italia, medan Genoa får koncentrera sig på ligan.