Lagbanner
Inför Genoa – Atalanta: Stora skadeproblem i Genoa
Snälla låt oss få fira igen!

Inför Genoa – Atalanta: Stora skadeproblem i Genoa

Genoa är tvunget att ändra om i laguppställningen från match till match och det är främst framåt som Genoa är rejält försvagade. Men trots problemen ligger man bra med i den jämna tabellen.

Genoa har haft stora problem med skador och avstängningar vilket i högsta grad har förhindrat deras spel. Speciellt det offensiva spelet har gått i baklås. Men även de nya spelarna har inte blivit de injektioner som Genoa hade hoppats på. Kanske det är dags för Suazo på söndag?

I Genoa saknas Jankovic, Kharja, Palladino, Palacio, Frison som alla är skadade och Bocchetti som är avstängd. Även Sculli är halvskadad och lär sannolikt börja på bänken. Gasperini ställer enligt Gazzettan upp med det mest defensiva laget någonsin på Marassi. Spana bara in den här elvan:

                             Amelia

            Dainelli – Biava – Moretti

       Sokratis – Juric – Milanetto – Criscito

                 Rossi – Suazo – Mesto

Två försvarare på kanterna i mittfältet och Rossi och Mesto i tridenten som egentligen är mittfältare båda två. Bara en renodlad anfallare från start på hemmaplan. Hmm brukar det inte vara tvärt om?

Atalanta imponerade senast och lär bli en mycket svår nöt att knäcka för ett formsvagt och knackigt spelande Genoa. Doni är en nyckelfigur som måste stoppas. Men bara ifall Genoa hittar tillbaka till sitt gamla "jag" så behöver man inte vara oroliga för motståndarna.

För det krävs:
1.
Mer aggressivt försvarsspel. Atalantas bollhållare ska inte få en lugn stund.
2. Mer rörlighet i laget och fler offensiva löpningar.
3. Att spelarna inte ska vara så bekväma utan att gå in i duellerna och ta lite smällar.

Matchen kan du se på Viasat Sport kl. 15.00

GRADINATANORD2010-01-23 10:53:00
Author

Fler artiklar om Genoa