Genoa – Atalanta 2-0: Argentinarna avgjorde
Palacio gjorde ett mål och spelade fram till Crespos. Heta Argentinare!

På ett kylslaget Marassi tog Genoa emot Atalanta och en bra halvlek räckte för att hemmalaget skulle ta hand om alla tre poäng.

Genoa kom till matchen med en diger skadelista. Men lite plåster på såren var att Rodrigo Palacio han bli spelklar och det skulle visa sig vara mycket viktigt. Genoa saknade Jankovic, Kharja, Palladino, Palacio, Frison och Sokratis som alla är skadade. Sen var även Bocchetti avstängd. Men jag tycker ändå att Gasperini hade ett helt okej lag på planen:

Genoa 3-4-3:

Amelia

Biava – Dainelli – Moretti

Rossi – Zapater – Milanetto – Criscito

Mesto – Crespo – Palacio

Suazo förpassades således till bänken efter i mina ögon tre svaga matcher. Dainelli fick nytt förtroende.

Matchen börjar med att Crespo springer offside tre gånger under de första tre minuterna. Crespo fortsatte i samma stil att ständigt springa på gränsen och på reprisbilderna så var han onside på varannan avblåsning eller iallafall var det mycket, mycket tight och då ska domaren vad jag vet inte blåsa. Men synd om Crespo som sprang säkert offside 10-15 ggr under den första halvleken. Genoa ägde annars spelet och skapade en del chanser. Atalanta var väldigt tafatta och hade ett obefintligt passningsspel med grova tekniska fel. Det luktade Serie B lång väg om motståndarna och det luktade mittenplacering om hemmalaget. För trots spelövertag så slarvades alldeles för många bra kontringslägen bort. En fin omställning resulterade dock i mål när Zapater frispelade Palacio som enkelt kunde lobba bollen över Coppola som hade kommit på halvdistans. Snyggt och 1–0 till Genoa. Atalanta blev lite bättre samtidigt som Doni fortsatte gnälla på domaren och att filma. Han ska vara glad att han fick spela hela matchen då det bara sprutade saliv ur munnen på honom när han protesterade mot domsluten. Genoa avslutade halvleken med att nicka in 2-0 genom Hernan Crespo som även det var ett snyggt fotbollsmål. Frispark på kanten från Milanetto som nickskarvades av första halvlekens bästa spelare, Palacio till Crespo på bortre stolpen som hängde länge i luften innan han kunde pricknicka in bollen i det bortre nättaket. Någon som jag även noterades var att Dainelli var felfri vilket överraskade mig men samtidigt gladde mig.

Genoa kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och gav bort initiativet i matchen till Atalanta. Men laget är alldeles för dåligt och stillastående för att hota Genoa och Amelia. Som fick endast anstränga sig en gång på hela matchen då inbytta Chavanton fick på ett halvlurigt skott. Det mest intressanta var hur Genoa kunde tappa matchen? Ett Genoa i form skulle malt ner Atalanta med några mål till i andra halvlek. Men nu fick man inrikta sig på försvarsspel och att kontra. Kontringarna var uddlösa tills Suazo byttes in. En perfekt matchbild för hingsten Suazo. Stora ytor att springa på. Han hade två mycket fina prestationer i slutet av matchen ”ala Suazo” där han driver i djupet efter djupledsbollar och vinklar med fart bort sina försvarare och kommer till avslut. Det var den Suazo man kommer ihåg från Cagliari tiden. Men det tråkiga för Suazo är att matchbilden oftast inte ser ut så när Genoa spelar men jag måste medge att Suazo är nog den perfekta spelaren att slänga in i slutet av matcherna.

Analys
Dainelli var mycket stabil igenom hela matchen och en vass Suazo på slutet. Visst kan nyförvärven trots allt. Jag får sitta i skamvrån efter mina totalsågningar av spelarna men det gör jag gärna. Palacio var mycket bra i den första halvleken där han gör ett mål och passar fram till det andra. Han tappar senare all speed till andra halvlek då orken tar slut. Genoa gjorde en bra halvlek och en dålig, men en mycket bättre match än de tidigare på senare tid. Är vi på väg ut ur formsvackan? Palladino och Jankovic är också på väg tillbaka och vi har häng på fjärdeplatsen. Nu får vi se till att ta poäng nere i Neapel i nästa omgång. Då är vi med!