Napoli – Genoa 0-0: Amelias insats gav poäng till Genoa

Under det napolitanska ösregnet möttes Napoli och Genoa ikväll. Trots ett aggressivare spel från Napolis sida lyckades Genoa ta en poäng, mycket tack vare Amelia.

En match mellan dessa två lag är alltid lite speciell. Jag vet flera Genoa-supportrar som får något ömsint i blicken när det blir tal om Napoli. För när det är match mot Napoli, då är det fest.

Ikväll, i ett regnigt Neapel, tog sig Genoa an uppgiften att försöka ordna till ännu en fest för supportrarna. De elva som fick förtroendet från start var:

Amelia; Biava, Dainelli, Moretti; Rossi, Sokratis, Milanetto, Criscito; Mesto, Suazo, Palacio

Amelia och Juric rapporterades ha någon typ av fysiska problem innan matchstart. Amelia fanns ändå på plan vid avspark, medan Juric fick börja på bänken. Det var Napoli som startade matchen mest aggressivt, även om Genoa lyckades bjuda på motstånd. Regnet som vräkte ner gjorde naturligtvis sitt till för att försvåra spelet men det kändes ändå som att Napoli kopplade ett stadigare grepp om matchen. Laget stod för flera anfall som kunde resulterat i mål, men Amelia hade koll på sitt mål och lyckades hålla nollan, delvis även med hjälp av målstolparna. Criscito fick till en fin frispark under första halvlek, men i övrigt var det framförallt defensivt spel av Genoa. Det fungerade dock, efter första halvlek var resultatet fortfarande 0-0

I andra halvlek fortsatte Amelia att spela bra i målet, i övrigt kändes det som att Genoa tappade mark till Napoli. Gasperini försökte skaka nytt liv i laget genom att skicka in Acquafresca, som precis anslutit till laget från Atalanta, istället för Suazo samt Sculli som avlöste Palacio. Längre fram fick också Juric ersätta Mesto på planen. Acquafresca har precis anslutit till truppen så det kändes väl inte som att det var läge att hoppas på några storprestationer från honom och allt summerat så var väl hans insats diskret. Kul att han fick förtroendet att spela en stund i alla fall. Den sammantagna känslan av andra halvlek är i alla fall att Napoli stod för anfallen, medan Genoa försvarade sig. Vid ett tillfälle var matchen nära att avbrytas på grund av att några i publiken lyste med laserpekare och störde Genoaförsvararna. Matchen fick i alla fall fortsätta till slutet. När matchen blåstes av stod sig resultatet från paus, 0-0 och ett poäng till båda lagen.

Genoa drog nog en lättnadens suck när matchen blåstes av, att få med sig en poäng från den här matchen får anses vara bra gjort under rådande omständigheter. Med tanke på hur matchen bitvis såg ut så kunde resultatet ha varit ett helt annat.

Efter matchen var publiken mycket missnöjd med domarens insats. Herr Morganti tycktes satsa på taktiken att låta spelet gå vidare i de allra flesta lägen och det kan väl vara okej när man gör det konsekvent. Det kommer naturligtvis att diskuteras om det skulle varit en straff till Napoli i första halvlek eller inte, som vanligt råder delade meningar om saken.

Som sagt, en poäng fick vi med oss ikväll, nu är det bara att sikta på att ta fler om en vecka.