Lagbanner
Inför Genoa - Chievo: Efter snö kommer solsken?
Genoa med sina supportrar är redo för att välkomna Chievo på söndag

Inför Genoa - Chievo: Efter snö kommer solsken?

I dåligt väder har Genoa förberett sig för veckans match mot Chievo. Flera av nyförvärven hoppas på chans till spel på Marassi på söndag.

Snön har återigen fallit över Genua medan förberedelserna för helgens match pågår för fullt. Vädret rapporteras dock ha förbättrats sedan i fredags och söndagens match ska alltså inte vara i fara. 

Som vanligt i mercato-tider har det hänt mycket i Genoas laguppställning sedan sist. Några spelare har packat väskorna och åkt mot nya äventyr i andra lag, andra spelare har istället anslutit sig och det ska bli spännande att se vad framtiden för med sig för de rödblå som de ser ut idag. 

Genoa kommer till matchen efter ett oavgjort resultat borta mot Napoli, en match som kunde ha slutat mycket mindre smickrande för Genoas del. Jag skulle önska lite mer framåtanda i Genoas spel den här helgen, för att vinna matcher räcker det inte med en duktig målvakt och ett försvar som klarar av att hålla undan motståndarna. Något måste hända i andra änden av planen också. Mer action vid motståndarmålet vore alltså önskvärt, men då måste också spelet fram till anfallet fungera.

Besökande Chievo har plockat minst ett poäng i sina senaste tre matcher och ligger exakt tre poäng efter Genoa i tabellen. Endast backen Moro saknas, i övrigt är hela laget i form och tillgängliga för spel. Det är nog ett lag med en stor dos självförtroende som kommer till Genua i helgen, redo att slåss om poängen som ska ta laget ännu några snäpp högre upp i tabellen. 

Så hur ser det Genoa ut som ska ta sig an motståndarna från Verona? I helgen har Gasperini större delen av sitt lag till förfogande, endast Kharja och Jankovic är fortfarande skadade. Dessutom är Criscito avstängd. Det spekuleras i att Acquafresca ska få förnyat förtroende och därmed göra sin Marassidebut. Även Gucher finns med bland dem som kan komma att spela imorgon. Gasperini hoppas också att "Marassi-effekten" håller i sig, att hemmapubliken ska kunna inspirera spelarna, både gamla och nya, till bra prestationer på planen.

De 20 spelarna som är uttagna till matchen är: 

Målvakter: Amelia, Scarpi 

Försvarare: Bocchetti, Dainelli, Moretti, Sokratis, Tomovic 

Mittfält: Fatic, Gucher, Juric, Mesto, Milanetto, Rossi, Sculli, Zapater 

Anfallare: Acquafresca, El Shaarawy, Palacio, Palladino, Suazo 

Väl mött imorgon! Matchen startar 15.00 och döms av domare Ciampi från Rom.

Susann Silander2010-02-06 17:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa