Lagbanner
Genoa – Cagliari 5-3: Full fart framåt, släpp till bakåt
Rossi gjorde mål igen!

Genoa – Cagliari 5-3: Full fart framåt, släpp till bakåt

Offensiva och målglada Genoa fortsatter i samma stil hemma på Marassi denna söndagseftermiddag. Mängder av mål och effensivt spel. Man gjorde fyra mål på elva minuter i första halvlek.

Genoa kommer smygandes bakifrån i serien och trots fortsatta skadeproblem så har man ett mycket bra läge för att nå CL. De kommande matcherna mot ett nytänt Fiorentina och Palermo kommer bli mycket avgörande för Genoas säsong.

Nu till dagens match där Genoa återigen saknar flera spelare p.g.a. skador. Borta var Dainelli, Suazo, Acquafresca och Jankovic.

Genoa ställde upp med:

                      Amelia 

      Sokratis Moretti Bocchetti 

   Rossi Milanetto Zapater Criscito

         Palacio Sculli Palladino

Första halvlek
Cagliari tog ledningen efter att Genoa hade slutat spela efter, att bollen var utanför kortlinjen. Men spelet fortsatte och det resulterade i att Dossena kunde få på en strumprullare som letade sig in i mål. Genoa kvitterade matchen Genom Zapater på straff efter att Palacio fallit lätt i straffområdet. Målet tände Genoa som nu direkt efter gjorde mål igen genom Palacio efter Palladinos fina förarbete. Kommentatorn kallade det för ”Palladino show” och det är bara att hålla med. Palacios mål var även det iskallt, en klack bakom ryggen.

Cagliari kontrade och gjorde ett fint mål då Conti gjorde en fin djupledslöpning in i Genoas straffområde och enkelt kunde placera in kvitteringen. Men Genoa ville annat och när det är full fart framåt hela tiden blir det många mål. Nu var det Sculli och Rossis tur att näta precis innan halvtidsvilan och en mycket underhållande halvlek var till ända.

Andra halvlek
Cagliari reducerade på en nästan lika billig straff som Genoas genom Matri. Genoa stängde sedan matchen med Milanettos 5-3 mål. Matchen tappade i intensitet.

Analys
Som vanlig när Genoa spelar är det full fart framåt på gott och ont. Otroligt trevligt att titta på men man blir helt tokig när bollarna börjar trilla in bakåt. Bjudning efter bjudning. Men detta är Genoa. Det finns inget mellanläge utan det är fullt ös som gäller och man satsar allt på ett kort.

Genoa saknar sina båda tänkta målgörare, men i Genoa i år är målskyttarna utspridda på väldigt många spelare. Så var det även idag. Både en styrka och svaghet i sig och olikt Genoa som är vana att ha skyttekungar på topp.
 
Nu har man ett mycket fint läge inför fortsättningen och de kommande två matcherna känns avgörande hur säsongen ska sluta.

Fyra poäng på de matcherna och Genoa är på väg mot CL.

GRADINATANORD2010-03-14 20:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa