Bari - Genoa 3-0: Seg match med pinsam avslutning
Ett segt och håglöst gäng som redan har semestern i tankarna

Ett skadedrabbat och håglöst Genoa stod för en pinsam insats i Bari när man under 90 minuter knappt presterade något alls. Åttondeplatsen behåller man dock än så länge.

Ja, vad ska man säga? För jag vet inte vilken vecka i rad lyckas Genoa spela en match som om hela laget var komplett frånvarande. Okej, i ärlighetens namn var en stor del av det ordinarie laget frånvarande på grund av skador eller avstängning, men ändå…

Hela första halvlek av denna match var en seg historia där det inte hände mycket som höjde pulsen. Almiron hade en eller två chanser för Bari, i Genoa var det Acquafresca som kom närmast till att skapa något som är värt att nämna. Genoaspelarna lämnade alldeles för mycket öppna ytor för Barispelarna, de ska vara glad för att resultatet var 0-0 vid paus.

Andra halvlek inleddes lika segt som det första hade avslutats. Sedan började det hända saker. Tyvärr. Efter tolv spelade minuter ändrades nämligen resultatet till 1-0 för Bari genom Meggiorini, en spelare som för övrigt är på utlån från Genoa. Gasperini ville ha målet bortdömt på grund av att Meggiorini skulle ha gått hårt åt Tomovic i samband med målet, men domare Tommasi höll inte med. På grund av sina protester hamnade istället Gasperini på läktaren resten av matchen. Även Boakye (som ersatte Sculli) och El Shaarawy (som ersatte Palladino) fick komma in från bänken, båda har redan spelat tidigare i A-laget. Killarna gjorde säkert sitt för att visa att de förtjänat förtroendet, men det hjälpte inte. Med fem minuter kvar av matchen smällde Castillo in 2-0, följt av Barretos 3-0 två minuter senare. Ingen tilläggstid lades till denna eftermiddag och det var nog lika bra. I slutet av matchen hade Genoaspelarna tappat suget så kolossalt att vem vet vad resultatet varit annars.

Genoa behåller sin åttondeplats i tabellen, precis som Gasperini hoppades. Samtidigt ligger både Fiorentina, Bari och Parma ligger endast två poäng efter Genoa. Vill man behålla sin åttondeplats, kan spelet inte se ut så här nästa vecka. Då väntar säsongens sista hemmamatch och det är Milan som står för motståndet. Jag tror att hemmapubliken har högre krav än så här på laget. Semestern har trots allt inte börjat än.