Lagbanner
Spelare att satsa på till 2010/11
Vår ryggrad!

Spelare att satsa på till 2010/11

Genoa går mot en ny mercato, en mycket viktig sådan då man numera känns som hyfsat etablerade krävs det också att vi visar att vi kan behålla våra bästa spelare.

Jag tänkte lista vilka jag vill att Preziosi och co. ska satsa på. Följer man mitt råd så kommer framtiden garanterat vara ljus. Nja, kanske inte, men på pappret ser det ljust i alla fall, men så är det givetvis många andra faktorer som spelar in. Jag skulle satsa på dessa spelare till nästa säsong dels för att jag älskar unga spelare med också för att jag tror på dem. En annan aspekt är att det håller inte att byta ut hela laget från år till år, men tyvärr behövs det flera nyförvärv ändå, men jag har hittat grunden att bygga vidare på. Men hur som helst har Preziosi och Co viktiga månader framför sig. 

MÅLVAKTER 

-

Analys: Ingen av  Amelia, Scarpi eller Frison kommer göra klubben bättre. Amelia kommer garanterat att lämna klubben och då måste en ny målvakt köpas. Förhoppningsvis en som vi kan satsa på i ett längre perspektiv.

FÖRSVAR

Sokratis PAPASTATHOPOULOS, 21 år
En favorit spelare! Jag gillar Sokratis för han är en försvarare som är en light kopia av Lucio i Inter. Med några års erfarenhet så är han garanterat en världsback. Han har snabbheten, tuffheten och huvudspelet. Nu gäller det bara att bli stabil.

Salvatore BOCCHETTI, 23 år
Bocchetti blandar och ger visserligen, men han är också en spelare med stor potential. Förra sösongens succé är ett minne blott, men hans egenskaper gör honom mycket intressant för framtiden.

Nenad TOMOVIC, 22 år
Serbien fick knappt någon speltid alls I början på säsongen men när han väl spelat han oftast visar härliga offensiva kvalitéer. Han ska inte spela centralt utan på en kant där han är bra både offensivt och defensivt trots sin ungdom.

Andrea RANOCCHIA, 21 år
Har slagit igenom stort i år och är just nu Italiens hetaste unga försvarare. Åkte tyvärr på en otäck skada men han har visat både I U-21 landslaget och i Bari I år att han är att räkna med redan nu.

Leonardo BONUCCI, 23 år
Är redan nu en landslagsspelare och ”färdig” i sin utveckling det är sådana spelare som man måste försöka behålla så länge det är ekonomiskt är hållbart. 

Analys: Som ni ser många unga spelare, men trots sin ungdom har de visat att de håller. Övriga backar som Dainelli och Moretti är spelare som inte har något extra utan känns helt ”random” och kan säljas utan större försvagning. De killar jag har valt har någon egenskap som sticker ut och har världen för sina fötter. Men detta är en dröm som aldrig kommer att inträffa. Någon av Bonucci och Ranocchia eller Bocchetti kommer med all sannolikhet lämna laget. Ifall någon måste gå hoppas jag Bocchetti lämnar. Men snälla, det räcker med en av dem så är ändå framtiden defensivt säkrad. Jag skulle gärna se att man värvade en riktigt stabil ”pappa” till dessa ungtuppar. En comeback av Ferarri vore inte fel.


MITTFÄLT

Houssine KHARJA, 28 år
Precis som när han började bli varm i kläderna gick han och blev skadad. Han har saknats enormt på slutet när det gamla maskineriet med Juric och Milanetto har kärvat. Ordinarie från start nästa år?

Marco ROSSI, 31 år
Vår Il Capitano. Kommer från hans bästa säsong någonsin och med hans inställning och raka drivande spelstil inspirerar och driver han på hela laget. Han är även användbar på en mängd olika positioner samt har han blivit målfarlig på senare dar.

Domenico CRISCITO, 23 år
Kan spela både som vänsterback i en trebackslinje samt överallt på vänsterkanten. Jag ser honom numera mer som en mittfältspelare. Blir bara bättre och bättre och är väldigt mogen i sitt spel. En kommande landslagsspelare som redan nu är med och nosar på landslaget. Det gör inte saken sämre att han kan bli en kommande bandiera. Köps loss från Juventus.


Analys: Det är på Genoas mittfält som de stora förändringarna måste göras. Här finns det många spelare som kan säljas ifall rätt pengar finns. Jag tänker på Zapater som har tappar varannan boll i uppspelsfasen, och Mesto. Även ifall Mesto har varit stundtals lysande i år så är han en spelare som kan offras ifall rätt pengar finns, för vi har bra täckning på högerkanten. Annars behövs det stora investeringar centralt. Milanetto och Juric har gjort det bra för Genoa i många år, men det går och håller inte att låta dem få spela ett år till.

ANFALLSPELARE

Rodrigo PALACIO, 28 år
I början blev jag nästan tokig på Juvelen, men han har visat att han är en spelare som har en hög högsta nivå men samtidigt en låg lägstanivå. Men efter 5-6 felpass och lite bollsnubblande kommer mackan som ger ett mål. Värdefull trots sin skiftande kvalité.

Giuseppe SCULLI, 29 år
Sculli är en mardröm att möta men underbar att ha i sitt egna lag. Gör nästan alltid 8-10 mål per säsong samt 110% i samtliga minuter han får på planen. Ett föredöme för Genoas yngre spelare med sin inställning även ifall det ibland kan brinna över.

Bosko JANKOVIC, 26 år
Jankovic har varit skadedrabbad, men när han spelar är han en spelare som är irrationell, teknisk och avvikande. Får Bosko en hel försäsong utan skador är han ett stort nyförvärv.

Sergio FLOCCARI, 28 år
Floccari tyckte jag alltig gjorde det bra i Genoa. Han hade lite svårt med målskyttet men han visade stor potential och jag ser gärna att han får en ny chans i Genoa.

Analys: Här behövs två alt. en (beroende på Floccari) central forward av mycket hög kvalité. Just denna spelare är oerhört viktig för Genoa offensiva spel. Han ska vara en bollmottagare samt en ”killer” i boxen. En Milito-kopia vore toppen, men sådana växer inte på träd direkt. Palladino skulle jag skänka till Juve alla dagar i veckan för att få Criscito. Han är för mycket upp och ner och för mycket skadad. Men när han är bra är han riktigt bra, men det är för sällan. Suazo har varit en megaflopp, vilket jag såg direkt att han skulle bli. Det var som ha en häst i mitten av tidenten. Han är oteknisk, är en dålig bollmottagare och har inga boxspelare-egenskaper. Han passar bättre i lag som har ett kontringsspel. I Genoas sakta uppbyggande spel där Suazo gång på gång får bollen stillastående gör att man inte får ut Suazos kvalitéer. Acquafresca har visat sig för tanig och vek. Går osynlig stora delar av matcherna för att sedan blixtra till. Men de tillfällena är för få och bollen vill inte gå in, som mot Milan hemma då han gjorde en fantastisk prestation, men bollen tog i underkanten av ribban. Typsikt Acqua, även ifall den prestationen var världsklass så är de extremt sällsynta.


UNGDOMMARNA
 
Av Genoas ungdomar ser jag Richmond Boakye och Stephan El Shaarawi som två lysande stjärnor. Men är de mogna för Serie A redan nu? Boakye är en köttbulle typ som säkert skulle klara sig bra redan nu bara han fick chansen. El Shaarawi är jag mera tveksam till trots sin överlägsenhet i primaveraserien där han är dominant. I matchen borta mot Bari senast fick han stående ovationer av hemmapubliken. Men jag tror att han skulle må bäst av en säsong I Serie B/C med seniorfotboll dagligen för att få in mera tuffhet i sitt spel. Men han kanske kan klara sig i Serie A redan ny med sin speed och kvicka fötter, men konkurrensen i Genoas offensiv brukar vara svidande. Bakåt har vi Signorini Jr, men just nu känns Genoas defensiv överfull av försvarstalanger så han får nog vänta lite till på sin chans? Vi har även Perin i mål som säker får förtroendet som tredjemålvakt nästa säsong. Sen finns Isaac Cofie och Roberto Guscher som säkert en av dem kan ta en plats I A-truppen p.g.a av den svaga konkurrensen på mittfältet. 

Summering: Detta behövs till nästa säsong:

1 målvakt 5-7 euro
1 försvarare 5-7 euro
3 innermittfältare 15 euro
1 forward 12 euro

= ca: 40 milj euro.


GRADINATANORD2010-05-17 20:27:00
Author

Fler artiklar om Genoa