Lagbanner
David Stevic är Genoas okända svenska talang
David Stevic på Genoas träning

David Stevic är Genoas okända svenska talang

Han försvann plötsligt och oväntat från GAIS J19 lag, för att sedan dyka upp lika oväntat i Genoas ungdomsakademi. Nu är han avancerat till Primavera och har flera storklubbar efter sig. Men i Sverige är han iskall.

David Stevic är ett namn inte många känner igen, men det är en spelare som man tror på i Genoa. En av mina kontakter i Genua besökte en A-lags träning där han helt oväntat fick syn på en blond svensk bland alla mörka italienska kalufser. Det var David Stevic, även kallad Nordlund. Det var Genoas A-lag som hade träning tillsammans med delar av Genoas primaveralagstrupp där numera Stevic ingår. Stevic började annars sin karriär i Balkans FF, för att senare efter en rad småklubbar ansluta till GAIS ungdomsverksamhet där han spelade i deras J19 lag när han helt plötsligt försvann under april månad 2008. Ingen visste vart han var, förutom vi här på SvenskaFans Genoaredaktion (se HÄR). Det var vi som fick informera Gais om att Stevic hade provtränat med Genoa CFC och skrivit på ett tvåårskontrakt med Italiens äldsta och anrikaste klubb. Förvåningen var stor i Göteborg.

David började sin tid i Genoas "Berretti" lag (laget under primavera). Men han avancerade snabbt upp till Primaveratruppen där han nu spelar som mittfältare. Han har dock inte fått så mycket spel tid hittills, men enligt ledningen i Genoa så har man stora förhoppningar på lagets enda skandinaviska spelare. Genoas sport direktör Stefano Capozucca, som har en mycket framträdande roll i Genoa och är presidents Enrico Preziosis högra hand berättade för min kontakt under träningen att man var mycket nöjda med Stevic och man vill verkligen inte att han ska lämna klubben. Det fanns även bud från både Milan och Juventus på Stevic men att Enrico Preziosi är helt ointresserad av att sälja sin Svenska stjärna. 



David som är född i Sverige och har en svensk mamma och en serbisk pappa och har ännu inte valt landslag. Svenska landslagsledningen med Hans Lindbom i spetsen verkar helt ointresserade, så är det raka motsatsen hos det Serbiska ungdomslandslaget som rycker och drar i David.

Hoppas att David väljer rätt land/lag och att man i Sverige får upp ögonen för denna blonda talang. 


GRADINATANORD2010-05-20 22:50:00
Author

Fler artiklar om Genoa