Lagbanner
Toni till Genoa: Presenteras imorgon tillsammans med Genoas nya matchtröjor
Luca Toni snart i finare färger

Toni till Genoa: Presenteras imorgon tillsammans med Genoas nya matchtröjor

Nu verkar det som Luca Toni blir Russoblu.

2010-06-01: Enligt flera pålitliga källor inom Genoa så har Luca Toni accepterat ett treårskontrakt värt runt 2 milj euro/säsong och det enda som saknar är hans underskrift.

Luca Toni själv säger att Preziosi är stor och han vill tillbaka till Italien för att vinna skytteligan. Han fortsätter att hylla Genoas president och säger att han har uppvaktat mig länge och det är en stor president.

2010-06-03: Idag säger Genoas president Enrico Preziosi att: "Det är 80% chans att  Luca Toni blir en Genoaspelare. Han kommer göra fler mål än Diego Milito". Det är ingen tvekan om att Preziosi har gått på charmoffensiv. T.o.m. med Luca Toni själv säger att "Preziosi gör allt för att få mig till Genoa". 

Toni vill stanna I italien och han säger att han fått flera erbjudanden, från flera stora lag och att det är i Italien han vill stanna. Toni förklarar vidare:
"Jag vill komma till en klubb som verkligen fängslar mig och som verkligen vill ha mig. Det handlar inte om längden på kontraktet utan mer om klubbens visioner. Genoa är ute efter mig, men först måste jag prata med Bayern, men det ska nog inte vara några problem då Preziosi gör allt för att få mig. Det är skönt att känna sig önskad av en klubb och jag hoppas allt har löst sig inom två veckor". 

Preziosi menar att ifall vi får Toni ska det firas med champagne. Alla talar om Toni i Genua, det står i tidningar, pratas på cafér, bussar och vår redaktion som är på plats, rapporterar att "grabbarna i korridoren" är helt till sig i Toni snack. Genoas gamla skyttekungen Tomas Skuhravy vill även han dela med sig av sina åsikter och om Toni är rätt man för Genoa säger han så här: "Det är en stor mästare,  som alltid gör många mål och jag är säker på att han kan fortsätta göra det i Genoa. Det saknas spets till Griffon, mannen är en tvåsiffrig målskytt". På frågan ifall Tonis ålder kan vara ett problem
: "...Ifall han har den rätta motivationen kan han göra fantastiska saker. Han har aldrig haft större skador,  så det ska inte vara några problem" 

Visst passar Toni perfekt centralt i Genoas Tridente. Det är precis en sådan spelare vi har saknat i år och med en ordentlig försäsong, självförtroende och kontunitet så tror även jag på underverk. Hoppas vi får ta fram champagnen snart! 

Preziosi la även till att ifall vi inte får Toni siktar vi in oss på Baptista...

2010-06-07: Idag har Preziozi och hans högra hand Capozucca haft förhandlingar med Bayern Munchen och Luca Toni. Förhandlingar som har gått mycket bra, för nu är man överens med Bayern om en övergång och i princip med Luca Toni då det är en endast små detaljer som kvarstår. Preziosi: “Med Toni har vi kommit överens med hans kontrakt i princip, det är endast några små detaljer som återstår. Det är viktiga detaljer men affären bör bli klart snart." 

Stefano Capozucca: "
Jag tror att övergången blir klar till helgen, om det inte blir i början av nästa vecka"

Enligt den lokala tidningen Il Secolo, som redan har skrikit ut att Toni är rossoblu, skriver att Tonis kontrakt ser ut så här. Ett två års kontrakt men en option på ett tredje år, värt 2,3 milj euro per säsong + en målbonus.

2010-06-16: Idag meddelade Bayern Munchens officiella hemsida att man säger upp kontraktet med Luca Toni, genom en ömsesidig överenskommelse. Luca Toni får alltså fri transfer från Bayern och Genoa verkar vara det enda alternativet. Spännande fortsättning att följa...

2010-06-16: Som förväntat fick vi inte vänta länge innan Enrico Preziosi avslöjjade nyheten i Radio Babboleo. LUCA TONI ÄR EN GENOASPELARE! Han kommer att presenteras i början av juli och kommer på fri transfer från Bayern Munchen.

Luca Toni:
"Jag är redo för att skriva på och jag är mycket glad för att spela för Rossoblu" 

2010-06-20: Som vanligt med Preziosi kan man inte ta ut något i förskott. Men ännu en gång säger han att Toni är en Genoaspelare: "Han är vår spelare nu, men att det är bara små detaljer  kvar hur och när spelaren ska presenteras."

2010-06-29: Nu verkar den officiella presentationen närma sig. Genoa officiella hemsida skriver att man kommer att ha den nästa vecka och att man kommer att kalla dagen för "T-day". Preziosi rapporterar per telefon att: "Nästa vecka kommer övergången bli officiell. Det är klubbens största investering i historien och det kommer kosta 8 miljoner per år". Exakt vad det är som kommer att kosta är för mig oklart men vi kommer att reda ut det hela så fort som möjligt. Även Luca Toni skriver på sin hemsida att han snart kommer att avslöjja vilken hans nya klubb blir.

2010-06-30: Imorgon kl 16.30 kommer Luca Toni officiellt bli en Genoaspelare. Han kommer att presenteras tillsammans med Asics nya matchställ på Genoas egna 900kvm stora museum. Är man italiens äldsta lag så måsta man givetvis ha ett eget museum! (Bildspel).

Mer info följer...

GRADINATANORD2010-06-30 20:42:00
Author

Fler artiklar om Genoa