Lagbanner
Genoa knyter till sig talanger
Mattia Destro ska agera "Vice Toni", och Genoa tror mycket på den lovande anfallaren.

Genoa knyter till sig talanger

Genoa med Enrico Preziosi i spetsen visar verkligen framfötterna på mercaton genom att knyta till sig fyra mycket lovande talanger på en och samma dag.

Genoa har tidigare gått ut att man ska värva ungt och talangfyllt men sällan har man värvat som idag då man har knytit till sig fyra spelare i absolut toppklass i förra årets primaveraserie. Tänk även på att Genoas egna Primaveralag vann serien och det laget kryllar det med kommande stärnor som Polenta, El Shaarawy, Boakye och Ragusa med flera.

Spelarna som kom i Sokrakis dealen, alla på delägarskap från Milan kan ni läsa om här under. Spelarna spelar dock kvar i Milan men ägs gemensamt. Texten är hemtad från Milanredaktionens egna prestentation av spelarna och visst låter det lovande.

Nnamdi Oduamadi (född 1990)
Nigerianske anfallaren Oduamadi har Thierry Henry som sin största idol och förebild. Det är också honom han försöker efterlikna i sitt spel då de har samma position i anfallet. Han verkar dessutom ha lyckats bra med detta då han redan som sextonåring liknades vid fransmannen. I hemlandet kallas han Robinho. Han har redan meriter från nigerianska ungdomslandslagen och representerar numera U-20.

Oduamadi blev en centralfigur i anfallet när han värvades i februari i år och visade att han är en teknisk, snabb och målfarlig spelare. Personligen trodde jag att han, för sin utvecklings skull och den hårdnande konkurrensen om anfallsplatserna, skulle lånas ut eller kanske tom ingå i a-truppen inför denna säsong. Istället verkar han spela vad som närmast kan liknas vid en biroll i Primavera. Trots detta är han en av stjärnorna i laget och "Odu" har tagit de chanser han fått.

Rodney Strasser (1990)  
Strasser är en dynamisk mittfältare och kämpe, redan jämförd med Gattuso, han sägs vara en oslipad diamant, oftast otålig och tuff i närkamperna men med en oerhörd arbetskapacitet och grinta. Förre primaveratränaren Alberigo Evani valde dock att jämföra Strasser med Essien/Muntari/Viera. Baserat på det lilla man sett under försäsongen bör man kanske även lägga till Desailly bland namnen. Inte särskilt teknisk men fysiskt stark med den där afrikanska atletismen som är så saknad i dagens Milan. Till det yttre ser han däremot ibland ut att vara Seedorfs klon. 



(Strasser verkar vara en spelartyp som Genoa verkligen saknar)

Nittonåringen kombinerade föregående säsong (08/09) spel i Primavera med träning och spel i Ancelottis A-trupp. Han var även en av kaptenerna i primaveralaget och är i dagsläget vicekapten (tillsammans med Albertazzi) bakom Simone Romagnoli.

Afrikanen har spelat regelbundet för Sierra Leones U-17 lag och är numera stjärnan i deras U-21 lag. Han har varit uttagen i A-landslaget men ännu ej debuterat.

Galliani har hyllat Strasser med orden ”han är en damm framför försvaret och har ett härligt temperament”.

Tankar och förhoppningar om att han i år skulle bli uppflyttad till a-truppen har hittills visat sig vara felaktiga. Rodney debuterade i Milans a-lag under Ancelotti och gjorde ett inhopp i segermatchen mot Cagliari i år där han gjorde ett nervöst intryck med flera felpassningar. Strasser kommer säkerligen att få fler chanser.

Gianmarco Zigoni (1991)
En lång och lovande targetanfallare som gjorde mer än 100 mål i Trevisos ungdomslag, han värvades i somras för rapporterade €1.2 miljoner, även bla Juve var ute efter hans signatur . Sonen till förre Juventus och Verona-anfallaren Gianfranco Zigoni har även spelat i det italienska U-20 landslaget med mål direkt i debuten. En klassisk nia som betalade tillbaka direkt. Han öser in mål och har redan gjort tio mål på tolv matcher och även hunnit med tre mål i U 19-landslaget. 


(Zigoni, även han en kommande prima punta?)

Zigoni spelade 18 matcher och gjorde 2 mål för Treviso i serie B förra säsongen. Definitivt något stort på gång och potentiellt en framtida a-lagsspelare i både Milan och landslaget. Tränar periodvis med Leos a-trupp och kommer att få chansen snart. 

Men den den största stjärnan är sparar vi till sist
Från Inter fick man låna Mattia Destro med en köpklasul på ett delägarskap på 3 milj euro. Många anser att Destro lånet är en del av betlaningen för Ranocchias delägarskap i motsatt riktining.

Mattia Destro (1991)
Destro är en monstertalang och både Inter och Genoa har mycket höga förväntningar på honom. Han gjorde bland annat hela 18 mål i förra säsongens primaveraserie och ska agera "Vice Toni" i Genoa vilket är ett stort ansvar. Han har suttit på bänken i A-laget under förra säsongen och lär med all sannolikhet göra Serie A debut i Genoas "rossoblu" tröjor. Destro har under större delen av förra säsongen tränat tillsammans med A-laget. Han spelar förnärvarande med Italiens U19 lag i EM där han är en given startspelare.  


Snacka om en talangfylld mercatodag för Genoa!

GRADINATANORD2010-07-20 19:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa