Udinese – Genoa 0-1: Konstspark gav tre poäng
Mesto avgjorde premiären med en bicycleta!

I en typisk premiär tog Genoa hem alla tre poängen till Ligurien efter en cykelspark av Mesto på slutet i en match som var en seg historia.

Nya Genoa började med en vinst direkt i den svåra bortamatchen mot Udinese. Matchen i sig var ingen rolig tillställning men dessa tre poängen kan vara avgörande i när säsongen skall summeras.

Genoa ställde för ovanlighetens skull upp med en 4-3-3 uppställning:

Eduardo

Rafinha - Ranocchia – Dainelli – Criscito

Rossi – Milanetto – Veloso

Palacio – Toni – Sculli

Som synes var Criscito tillbaka och Milanetto tog en plats från start centralt. Genoa åkte utan Bocchetti som är på väg till Rubin Kazan. Chico, Fatic, Jankovic och Kharja är skadade. Modesto och Vanden Borre är på väg till andra klubbar och fick stanna hemma.

Första halvlek började med ett klart piggare hemmalag som ägde spelet under de första 20 minuterna utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Genoa tog sedan över spelet, även ifall även de hade svårt offensivt. Man skapade dock halvlekens klart farligaste målchans när Sculli nickade från nära håll på Milanettos hörna men Handanovic räddade snyggt och Inler höll undan Sculli och rensade bort returen. Sen hände det som inte fick hända. Luca Toni var tvungen att byta pga skada. Riktigt tungt då han är vår klart viktigaste spelare. In kom inte” vice Toni” Destro utan Palladino. Detta visar att Destro har en bra bit kvar tills han får speltid.

Andra halvlek började Genoa bäst och höll i bollen på ett trevligt och tryggt sätt, men hade förfärligt svårt att komma till avslut. Udine däremot kom ofta till avslut men de var ofta långskott som Eduardo inte hade några problem med. Men helt plötsligt kom ledningsmålet på en fast situation. Dainelli nickade tillbaka bollen efter en lyra och där helt ren stod inbytta Mesto och cykelsparkade snyggt in 0-1 och stort jubel utbröt i Genoa lägret. Udinese försökte få in en kvittering men man var aldrig nära.

Analys
Matchen var en jämn och seg tillställning med många tekniska fel i ösregnet. En typisk premiärmatch helt enkelt. Udinese visade dock att man hade ett rappt och fint anfallsspel och blev knappt avblåsta för offside flera gånger. Genoa hade för ovanlighetens skull svårare med offensiven. Defensivt såg det mycket stabilt ut med Dainelli och Ranocchia centralt i fyrbackslinjen.

Tre otroligt sköna poäng för Genoa då man inte är samkörda på långa vägar än, så dessa tidiga poäng är extra viktiga i år.