Lagbanner
Några tankar om Hallenius affären
Mannen i centrum!

Några tankar om Hallenius affären

Nu några dagar efter denna circus börjar allt att klarna. Här under kan du läsa några tankar om affären.

Det är skrämmande att Oliver Cabrera var så nära att lura Hamarby på mångmiljonbelopp. När Genoa märkte att Hammarby accepterade att sju miljoner gick till en mellanhand (italiensk advokatbyrå) i Italien valde man att avbryta affären. Istället för 2,5 milj euro för Hallenius erbjud Genoa nu Hammarby 1,7 milj euro direkt till Hammarby utan någon Italiensk mellanhand. Hasan Cetinkaya har mycket bestämt hela tiden deklarerat att Genoa har inget att göra med den Italienska mellanhanden som Oliver Cabrera lade fram under förhandlingarna. Men när det kom fram att Hammarby accepterade att 7-8 milj skulle gå förlorade till okänd part drog man tillbaka sitt bud. Helt rätt gjort och något som sänkte priset på spelaren till en mera rimlig nivå för en Superettan spelare från kalla Sverige. Dock ska man komma ihåg att Zlatan Ibrahimovic en gång värvades just från Superettan till Ajax.

Såg att Robet Laul (Aftonbladet) undrade varför Genoa tillfrågade just Hasan Cetinkaya till att förhandla för Genoa? Jo, denna affär gjordes klar på samma dag som transferfönstret stängde. En dag då näst intill alla agenter har en extremt hektiskt dag. Genoas egna förhandlare i spelarövergångar, Enrico Preziosi, Fabrizio Preziosi och Stefano Capozucca var mycket upptagna på ett hotell i Milano den aktuella dagen med att knyta till sig Kaladze och att få sålt Modesto (misslyckades), Vanden Borre (Misslyckades) samt 5-6 andra mindre affärer blev klara denna dag. Många papper att skriva under. Vad gör Genoa? Jo, man tar och ringer en agent som är ledig (Cetinkaya) för att fråga ifall han kan förhandla åt Genoa. Hasan som är relativ ny på agentmarknaden och han nappade. Urvalet av ”lediga” agenter kan inte ha varit stort en dag som denna då transferfönstret stänger i Europa. I Hammarbys chatt idag ang. Hallenius övergång sa Thomas Andersson att han förhandlade med Genoas VD då det slutliga avtalet skrevs. Troligtvis var det Fabrizio Preziosi som är "Direttore Generale".


(Hasan Cetinkaya förde Genoas talan i förhandlingarna till en början.)

Kommer Linus Hallenius få speltid i Genoa? Det är enligt mig mycket tveksamt, då Genoa gärna värvar unga talanger för att sedan, efter att ha sett dem i träning i någon/några veckor låna ut dem till andra klubbar. Genoa har en mängd talangfulla anfallare i deras organisation så Linus kommer att få det extremt tufft. Hallenius kommer främst att konkurrera med Mattia Destro, Gergely Rudolf som ni kan se ikväll mot Sverige och Bosko Jankovic. Men Genoas president tror mycket på Linus då han några veckor innan transferfönstret stängde sa så här: ”Jag är också övertygad över att jag kommer värva en extraordinär talang, som enligt mig kommer göra otroliga saker. Men jag vill inte avslöja hans namn än...". Det mesta tyder på att det var Hallenius som han menade och det är en stor fördel att Preziosi tror på honom för den mannen har ett stort inflytande på Gasperini, Genoas tränare. 



(Genoas president Enrico Preziosi)

HÄR kan du se lite mål med Genoas nya tillskott Linus Hallenius!


GRADINATANORD2010-09-03 19:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa