Lagbanner
Supercoppa Primavera: Milan förnedrat på Marassi
Boakye imponerade och Zuculini vill kramas!

Supercoppa Primavera: Milan förnedrat på Marassi

Genoas ungdomslag verkar gå mot en ny bra säsong då man slog Milan i Supercoppa Primavera ikväll på Marassi.

Den nya tränarduon för säsongen Corradi och Juric fick en sprakande start med sitt nya primaveralag. Innan start hade Genoa stor respekt för det mera namnkunniga Milanlaget men när matchen väl blåstes igång var respekten som bort blåst. Detta är ju matchen där Cupmästarna Milan ta sig an de regerande seriemästarna Genoa.

Genoa ställde upp med:

GENOA (4-3-3): 

                             Perin

Bertoncini - Carlini - Polenta - De Bode

       Sturaro – Zuculini – Doninelli 

        Boakye  - Zigoni - Piras

Avbytare: Stillo, Guarco, Carozzino, Cane, Miracoli, Candia, Romero. Tränare: Corradi.

MILAN (4-3-3): Di Fabio; Ghiringhelli, De Vito, Albertazzi, Calvano; Pasini, Verdi, Novitic; Beretta, Fossati, Carmona. 

Avbytare: Piscitelli, Baldan, De Sciglio, Lora, Merkel, Cogliati, Ganz. Tränare. Stroppa.

Zuculini var med som Genoas ena överåriga spelare. Milan valde att låta Zlatan vila denna kväll.

Första halvlek
Genoa började matchen försiktigt och det resulterade i två farliga avslut (Fossati och Beretta) från Milan som båda gångerna mycket fint räddades av Mattia Perin. Genoa var vassa i omställningarna och det skulle resultera i mål två gånger om. Först var det Zigoni som rann igenom ett ihåligt Milanförsvar och försökte hitta in med bollen till Piras på bortre, men ett Milan ben var ivägen och stötte in bollen i eget mål. 1-0. Det skulle inte dröja länge innan Genoa utökade ledningen denna gång var det Boakye som kom rättvänd med boll. När Boakye är rätt vänd är det ett attackerande vildsvin man möter. Kompakt, starkt, explosivt och aggressivt. Han sköt in 2-0 för Genoa och Genoasspelare började redan att dansa segerdansen? Efter 2-0 målet tog Genoa över spelet och ägde mittfältet med Zuculini och Sturaro i mitten.

Andrahalvlek
Direkt gjorde Genoa 3-0 genom Zigoni efter försvars misstag i Milan. Nu var matchen redan avgjord och båda lagen slog ner på tempot. Genoa utökade igen sin ledning till 4-0, denna gång återigen av Boakye, efter ett skott lågt vid Di Fabio närmaste stolpe. Matchen började nu spåra ur lite gran. Lite halv fula dueller resulterade i två utvisningar. Inte oväntat var Zuculini den ena, då han är ett riktigt rivjärn på mitten. Han kanske är en liten väl uppskruvad duracell kanin när det hettar till. Ett mål till fick vi se i slutminuterna då den duktiga backen Polenta drog en försvarare och dunkade in 5-0 till Genoa.

Analys
Resultatet är lite missvisande då matchen inte var så ojämn som resultatet visar. Men en stor skillnad var målvakterna. Perin var strålande och visar att han är en man för U-21 landslaget. Flera av Genoas mål såg inte otagbara ut. Men vinsten var klart rättvist och det var klasskillnad ibland. Speciellt i omställningsspelet och aggressiviteten utan boll. Målen hördes trots ett folktomt Marassi till vår redaktionsmedlem på plats i Genova, som bor ett stenkast från arenan. Gradinata Nord var få, men röststarka som vanligt. 

Genoa visar med detta att man har fortfarande landets bästa ungdomar under sina vingar. Man skulle t.ex spetsat laget ytterligare med Destro. Sen har man en mängd andra spelare som är utlånade som förra årets segrare i El Shaarawy, Ragusa, Chinellato, Terigi, Grea, Cofie, Ferraro och Lazarevic med flera som alla fortfarande bara är utlånade. Sen har vi Beretta, Strasser och Ody (Oduamadi) i Milan. Natalino i Inter bland annat som alla är delägda.

Framtiden är vår!

GRADINATANORD2010-09-09 22:58:00
Author

Fler artiklar om Genoa