Lagbanner
Inför Parma - Genoa: Vinna eller försvinna
Spelar? Spelar inte?

Inför Parma - Genoa: Vinna eller försvinna

Förväntningarna är tydliga, i helgen är det bara vinst som gäller för Genoa. Har Gasperini något hemligt kort i kavajärmen att spela ut?

Kanske känns rubriken lite väl extrem så här inför tredje omgången av säsongen. Men faktum är att sedan förlustmatchen mot Chievo har det varit mycket sura miner i Genua och Genoa och kritiken från president Preziosi mot laget och framförallt Gasperini har varit hård. Gasperini själv säger att han anser att han blivit utsatt för en smutskastningskampanj i veckan från alla håll men vill inte kommentera det som sagts mellan honom och Preziosi. Han vill istället vända blicken framåt och rikta fokus på det som händer på söndag, nämligen matchen mot Parma. Så låt oss göra det. 

Från den rödblå sjukstugan inte mycket nytt. Jankovic och Palladino fortsätter sin rehabilitering, Toni har visat tecken på bättring under veckan och har återupptagit träningen men man vill in i det sista låta det vara osagt om han kommer att finnas med i startuppställningen mot Parma eller inte. Destro står redo att ersätta honom om behov skulle finnas. 

Den sista träningen inför matchen omges som vanligt av mycket hysch-hysch och stängda dörrar, men rykten har läckt ut om att startelvan kan komma att bjuda på någon överraskning. Vad det skulle kunna vara återstår att se. Undertecknad tror att det ryktet har startats av någon förhoppningsfull supporter, men för all del, jag kan ha fel.
Det vi helt säkert vet är att truppen som åker till Parma har bara ett uppdrag och det är att vinna. Allt annat är otänkbart, som Preziosi sa tidigare i veckan och många genoasupportrar delar nog den åsikten. Manskapet som har fått på sig uppdraget att fixa vinsten är följande: 

Målvakter: Eduardo, Scarpi
Försvar: Chico, Dainelli, Kaladze, Moretti, Ranocchia, Tomovic
Mittfält: Criscito, Kharja, Mesto, Modesto, Milanetto, Rafinha, Rossi, Veloso, Zuculini
Anfall: Destro, Palacio, Rudolf, Sculli, Toni 

Parma kommer till matchen med en hemmaseger och en bortaförlust i bagaget. Laget är väldigt suget på att revanschera sig för förlusten mot Catania senast. Enligt tränaren Marini är han och spelarna arga och bestämda inför söndagens möte. På skadelistan finns Galloppa och Paloschi, dessutom är Lucarelli avstängd. 

Klokare (och ännu mer vidskeplig) än förra veckan spekulerar jag inte i utgången av helgens match. På söndag klockan 15 är det dags. Väl mött.

Susann Silander2010-09-18 16:55:00
Author

Fler artiklar om Genoa