Parma - Genoa 1-1: Ett darrigt steg i rätt riktning

Genoa imponerade inte med sitt spel idag heller men lyckades i alla fall klara en poäng i Parma. Sammantaget alltså en liten förbättring från förra veckan även om det fortfarande finns mycket att göra.

Efter en dyster vecka i Genoalägret åkte de rödblå till Parma med siktet inställt på att åka hem med tre poäng.

Eduardo, Rossi, Dainelli, Ranocchia, Criscito, Rafinha, Milanetto, Veloso, Palacio, Toni, Mesto
Frågetecknet Toni alltså med redan från start.

Parma ställde upp med:
Mirante, Zaccardo, Paci, Paletta, Antonelli, Valiani, Morrone, Gobbi, Giovinco, Bojinov, Marquez

Matchen sammanfattningsvis:
startade i positiv anda för Genoas del. Ja, bortsett från att Criscito redan i matchens inledning fick ta emot en armbåge från Zaccardo. Genoas första skott på mål kom efter sisådär en kvart av matchen från Toni, tyvärr blev det inte så mycket mer av det. Detta följdes upp med ett par frisparkar i farliga lägen av Parmas Giovinco. Gasperini lär ska ha läxat upp sitt manskap under veckan som gått om just sådana situationer, anledningen till att Chico satt på bänken skulle ha varit just att han orsakar för många frisparkar för motståndarna. I 21. minuten träffade Bojinov målet på just en frispark från Giovinco, men målet dömdes bort för en hårfin offside, dock helt korrekt enligt tv-bilder. I 27. minuten hade Zaccardo en hand på bollen framför eget mål för att sätta stopp på Mesto och domaren dömde straff för Genoa för detta. Däremot klarade sig Zaccardo utan den varning han skulle ha haft för situationen, vilket då skulle ha varit hans andra i matchen eftersom den första kom för armbågen på Criscito. Toni klev fram och satte en säker straff, 0-1 till Genoa. Målet följdes av livliga diskussioner kring den uteblivna varningen. Giovinco fortsatte att skapa farliga lägen men Genoaförsvaret hade fått lite ny energi efter ledningsmålet och lyckades hålla sig samman. I slutminuterna av första halvlek lyckades Valiani skapa ytterligare ett farligt läge för Parma, men Mesto var med och styrde ut bollen till hörna. Sedan han Palacio med att sumpa en möjlig målchans genom att välja att behålla bollen själv, fast både Veloso och Toni var betydligt bättre placerade. Palacio valde att dribbla själv utan resultat.

Andra halvlek inleddes med samma manskap på planen. Parma pressade hårt för att utjämna resultatet och Genoas försvar spelade mer osmidigt än tidigare, ingen bra kombination. En stund in i andra halvlek bytte Gasperini in Kharja istället för Veloso och sedan även Sculli mot Palacio. I 27. minuten hände så det som inte fick hända, i ett ögonblick av total förvirring i Genoas spel hittade Bojinov av Zaccardo framför målet och resultatet utjämnades till 1-1. Även om Genoa inte säckade ihop lika mycket efter målet som i samma läge förra veckan, så lyckades laget ändå inte få ordning på sitt spel. Genoa tog alldeles för mycket risker som Parma kunde utnyttja. I 38. minuten inträffade något som lär diskutera och analyseras länge och väl. Den gamla genoaspelaren Crespo, som blivit inbytt i Bojinovs ställe, passade Marquez som sköt bollen mot mål. Edoardo hann knuffa ut bollen på mållinjen, enligt domare Rizzolis bedömning. Han signalerade för fortsatt spel medan parmaspelarna krävde att målet skulle godkännas. Mesto fick lämna plats på planen för Chico som fick förtroendet att spela avslutningen av matchen. Den innehöll inte mycket intressant, två trötta lag kämpade sig mot slutsignalen. Generellt var mitt intryck i slutet att Genoa spelade för att försvara det oavgjorda resultatet medan Parma fortfarande hoppades på ett segermål i slutminuterna. Inget mer hände dock i matchen, som slutade 1-1.

Även om Genoa idag inte sjönk ihop på samma sätt som förra veckan, så imponerade man fortfarande inte med sitt spel. Det måste bli bättre än så här. Förhoppningsvis tog inte dagens match helt musten ur spelarna då man nu kommit in i en period av tre matcher på åtta dagar om inte den eventuella spelarstrejken sätter stopp för matchen på onsdag. Besked i den frågan sägs komma på tisdag.