Lagbanner
Brescia-Genoa 0-0: Mållöst i 90 minuter snöslask
Mesto var med i matchen idag.

Brescia-Genoa 0-0: Mållöst i 90 minuter snöslask

Och så över till vädret. Dagens match inspirerar inte till mycket annat än funderingar över varför den överhuvudtaget spelades.

Efter hemmaförlusten mot Juventus åkte Genoa till Brescia för att söka revansch. Snöslasket föll tätt över Stadio Rigamonti denna söndag och matchen blev väl därefter. Det är för mig helt oförklarligt att den här matchen överhuvudtaget spelades. I ett land där allt stannar av så fort snön ligger kvar på backen envisas man helt plötsligt med att spela en hel fotbollsmatch i ett snöoväder. Nåväl, som vanligt är det ingen som frågar mig…

Genoas startelva bestod av: Eduardo; Rossi, Dainelli, Ranocchia,Criscito; Kharja, Milanetto, Veloso; Palacio, Toni, Mesto.  På bänken satt dessutom Scarpi, Tomovic, Palladino (inbytt i 2. halvlek), Rudolf, Modesto (inbytt i sista matchminuten), Moretti (inbytt i slutet av 2. halvlek), Jankovic.

Brescia kom till spel med: Sereni; Zebina, Bega, Martinez; Zambelli, Vass, Hetemaj, Berardi; Diamanti, Eder; Caracciolo. På bänken: Arcari, Cordova, Mareco, Possanzini (inbytt i 2. halvlek), Budel, Dallamano (inbytt i 2. halvlek), Konè (inbytt i slutet av 2. halvlek).

Tio minuter in i första halvlek fick Brescias Caracciolo ett fantastiskt läge att nicka in ett ledningsmål. Tack och lov var Mesto vaken och lyckades stoppa bollen precis på mållinjen. Detta skulle för övrigt bli en av de få riktigt heta målchanserna i matchen. Visst fick Toni till något skott, precis som Brescias Berardi och möjligtvis någon annan spelare. I det stora hela gick matchen för båda lagen annars mest ut på att försöka hålla sig upprätta och inte frysa av sig några viktiga kroppsdelar. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att domare Banti avbröt matchen efter en kvart för att låta sopa fram linjerna på planen men sedan envisades med att matchen skulle spelas enda till slutet. Det känns som att alla förutsättningar för att överhuvudtaget kunna spela saknades denna dag. Sikten var lika med noll, planen var hal och snön föll ner under precis hela matchen, de väl tilltagna förlängningarna inräknade. Kommentatorerna jämförde det hela med en hockeymatch och med tanke på hur mycket det halkades omkring känns jämförelsen inte så långsökt. Första halvlek: Fördel Brescia men mållöst.

I pausen var många övertygade om att andra halvlek inte skulle spelas eftersom snöovädret höll i sig, men så var inte fallet. Lagen kom ut på planen och halkade vidare. Om första halvlek var Brescias, så kan det nog sägas att i andra halvlek var det Genoa som märktes mer på planen och under andra omständigheter hade det rent av kunnat märkas på resultatet. Nu var det som det var och resultatet från första halvlek stod sig. Andra halvlek: Fördel Genoa men mållöst.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att:

1)      Med tanke på att båda lagen styrde spelet under varsin halvlek är väl ett oavgjort resultat rättvist och speglar matchbilden väl.

2)      Med tanke på omständigheterna borde inte den här matchen ha spelats idag. Matcher har ställts in för betydligt mindre än detta.

3)      Mig veterligt var det trots allt ingen av spelarna som skadade sig i snöhalkan. Det är bra.

4)      Skribenten är helt uppenbart påverkad av det dåliga vädret.

Susann Silander2010-11-28 17:51:00
Author

Fler artiklar om Genoa