-
-

Catania-Genoa 3-2

På söndagen spelades den andra omgången av årets Serie A. Hemmalaget kryssade i premiären medan bortalaget Genoa kom till den andra omgången med en trepoängare i behåll. Ny match, nya förutsättningar. Efter en målrik tillställning var det hemmalaget Catania som fick gå hem med ett leende på läpparna, efter en fin frispark av Lodi som resulterade i mål och ställningen 3-2.

Första matchen efter att transferfönstret stängt. Genoa hade gjort sig av med båda sina högerbackar i slutskedet av fönstret och hade ersatt med en kontraktslös Ferronetti. 27-åringen kom dock inte i spel redan till denna match, utan istället fick Sampirisi sköta högerbacksrollen.
I övrigt en ganska väntad elva, förutom att ungraren Tozser gick in från start på Merkels bekostnad. Nye peruanen Vargas gick in direkt från start, som vänsterforward.

Genoa lyckades ta ledningen i den 26e minuten. Vargas krigade (!) sig fram på vänsterkanten. Inspelet längs marken gick rakt igenom klungan i mitten till en fri Immobile på högersidan. Ynglingen tog emot bollen och hittade Kucka som sprungit sig helt ren i mitten vid målområdeslinjen. En enkel bredsida senare och ställningen 0-1 var ett faktum.

Ställningen 0-1 stod sig till pausvilan och det ska rossoblù vara väldigt glada för, då Catania skapat flertalet bra chanser. Utdelningen för hemmalaget fick vänta på sig till den 66e minuten, då Bergessio blev frispelad och la in bollen till vänster om Frey i Genoakassen. Redan två minuter senare var det dags igen. Samme Bergessio kunde helt omarkerad pricknicka in 2-1 efter hörna.

I den 82a minuten prickade bortalagets Jankovic in ett distansskott till 2-2 och nu var det match igen - trodde Genoafansen. Glädjen blev dock kortvarig, då Lodi endast två minuter därpå smekte in en frispark från 30 meter. 3-2, som också blev slutresultatet.