Genoa-Juventus 1-3

Match mot regerande mästarna Juventus. En tuff uppgift på pappret, och kanske ännu tuffare i verkligheten. Genoa lyckades ta ledningen ganska tidigt, men sedan var det inget snack. Slutresultatet skrevs till 1-3. Anmärkningsvärt att Vucinic lyckades med ett mål och två assist efter inhopp i 53e minuten.

Matchen startade med pigga ben hos Genoaspelarna. Redan efter tre minuter fick Borriello tag i bollen efter slarv i Juventusförsvaret, och lyckades sånär få bollen i mål. Fem minuter senare var det återigen slarvigt spel från bortalaget. Marchisio tappade bollen på mittplan, och bollen nådde så småningom fram till Immobile som kom ensam med Buffon. Tyvärr lyckades han inte förvalta chansen till mål.

Efter drygt tio minuters spel svarade Juventus med press mot Frey i Genoakassen. En farlig nick från Chiellini blåstes dock av efter ruff. Även Matri fick chansen att sätta pannan till, men lyckades inte spräcka nollan.

I den sjuttonde matchminuten kom första målet, och det var hemmalaget Genoa som gjorde det. Ciro Immobile med ett behärskat avslut efter en fin framspelning från anfallskollegan Borriello. 1-0.

Juventus började sedan slå långt, väldigt lite kreativitet på mittfältet. Genoa lyckades hålla undan och resultatet 1-0 stod sig till halvtidsvilan.

Efter paus visade Juventus klassen och började pressa tillbaka Genoa hårdare. En matchavgörande minut var den 61a minuten. Bertolacci med jätteläge som Buffon lyckades avstyra. Spelvändning och sedan 1-1 åt andra hållet. Vucinic serverade Giaccherini som noterades för målet.

Efter kvitteringen syntes det tydligt att Juventus gick all-in för att få med sig alla tre poängen hem. I den 76e matchminuten fällde Sampirisi Asamoah och domaren pekade på straffpunkten. Vucinic förvaltade möjligheten på bästa sätt (ur Juve-perspektiv) och 1-2 var ett faktum.

Bortapressen fortsatte, och åtta minuter senare satt spiken i kistan. Återigen var det Vucinic som stod för assisten, denna gång efter en passning till Asamoah som spikade slutresultatet 1-3.