Lagbanner
Genoa – Bari 2-1: Luca Toni räddade Gasperini, domaren och framtiden
Luca Toni är tillbaka!

Genoa – Bari 2-1: Luca Toni räddade Gasperini, domaren och framtiden

Genoa var tvungna att vinna hemma mot Bari efter en halvknackig start på säsongen poängmässigt. Vid en förlust så skulle nog Gasperini sitta löst och det var två helt olika spelstilar som möttes denna eftermiddag på Marassi.

Genoa har spelat bra både mot Milan och Fiorentina men fick bara med sig en poäng från dessa matcher. Hemma mot Bari kräver alla tre poäng och inte en upprepning av spelet mot Chievo i hemma premiären.
 Marassi har stora problem med sin gräsmatta och den ska läggas om imorgon måndag då Lega Calcio har underkänt den det grövsta. Men Genoa och Bari var tvungna att spela en sista match på åkern.
 
Genoa ställde upp med:
 
                              Eduardo
 
              Chico – Dainelli – Ranocchia
 
       Rafinha – Kharja – Veloso – Criscito
 
               Palacio – Toni – Mesto

 
Primo Tempo
Matchen startade direkt med en jättechans för Bari då Castillo fick ett friläge men Eduardo räddade snyggt. Första halvlekens spel var tydligt. Genoa ägde boll, byggde upp spelet, rullade runt och anföll hela tiden, medans Bari backade hem och kontrade giftigt. Veloso hade en bra knorrad frispark som ställde till vissa besvär för Gillet. Sen var det återigen jätteläge för Bari att göra mål. Barreto vandrade in från kanten och sköt i stolpen. Bollen studsade ut till Castillo via Eduardos rygg, men Bari spelaren brände jätteläget när han lade bollen över målet i fritt läge framför mål. Toni var ständigt jobbig för Bari. Ofta krävdes det tre man för att tämja honom. Sen var det dags för Palacio show då han snyggt skottfintade, lyfte bollen över försvararen, för att sedan smeka in den i bortre krysset med vänstern. Snyggt! Efter det var det Velosos tur att pricka stolpen efter en frispark. Även denna gång träffade bollen i ryggen på målvakten och studsade längs mållinjen. Nära Genoa!
 
Secondo Tempo
Startade med att Bari fick en feldömd straffspark och frilägesutvisning på Moretti som hade ersatt Dainelli i den första halvleken p.g.a. skada. Domslutet var en katastrof då det inte var någon klar kontakt utan en filmning av Castillo, samtidigt som det skedde utanför straffområdet. Straffen tog Barreto hand om och det var kvitterat till 1-1. Sen tog Luca Toni över matchen då han hade flera klara chanser att avgöra matchen med sitt starka huvudspel i boxen. Men Bari försvarade sig väl och stack ibland upp i kontringar som när Caputo fick ännu ett friläge som Eduardo återigen räddade. I den femte övertidsminuten fick Genoa frispark utanför straffområdet och alla väntade, eller i alla fall jag på ett vänsterfot men det blev Milanettos höger som smekte bollen till Tonis huvud. Toni som var halvt trängd kunde ändå pricknicka in vinstmålet i bortre och ett vilt glädje jubel utbröt på Marassi.
 
Analys
Genoa är på gång och framför allt Luca Toni är tillbaka. Så stark, så stor, så farlig. Det hände klasar av spelare i honom men han lyckas ändå vända, vrida skjuta och nicka. Säsongens klart bästa match av Luca Toni och även av Genoa som lag även ifall man släpper igenom ett par kontringar. Men själva spelet såg stundtals mycket lovande ut för framtiden. Det väldigt starkt att avgöra matchen med en man mindre på plan. Bari är hyperfarliga i sina omställningar där Barreto är väldigt vass. Kul att se Eduardo idag som såg riktigt fin ut och även Criscito på vänsterkanten.
 
Spelarbetyg Genoa (från tidningen Il Secolo XIX)
 
Eduardo 7.5
 
Chico 6
Dainelli 6.5 (33’ pt Moretti 5)
Ranocchia 6.5
 
Rafinha 6.5
Kharja 6.5
Veloso 6.5 (38’ st Milanetto 6.5)
Criscito 8
 
Mesto 7
Toni 7.5
Palacio 7.5 (40’ st Rudolf sv).
 
Gasperini 7.5.

GRADINATANORD2010-10-03 21:36:00
Author

Fler artiklar om Genoa