Lagbanner
Mercato Genoa: Gilardino till Bologna - ersätts av hemvändaren Borriello!

Mercato Genoa: Gilardino till Bologna - ersätts av hemvändaren Borriello!

Efter en riktig fiaskosäsong där degraderingen kom farligt nära ska det bli riktigt intressant att se vad Preziosi kan trolla fram. Lo Monaco han sätta lite prägel på mercaton innan ett bråk mellan honom och president Preziosi gjorde att Lo Monaco fick lämna skutan. Transferfönstret är öppet 1 juli-31 augusti. Gör allt för att få med alla rykten, men risken är stor att jag missar något då Genoas mercaton ofta innehåller väldigt mycket rykten och spekulationer. Uppdateringar i rött!

KLARA IN:
Andy Polo, Universitario de Deportes
17-åring från Peru som rekommenderades av Vargas till Fiorentina, men Preziosi valde redan i januari att lägga fram pengarna för att säkra den sydamerikanske juvelen. Redan förra året, när han fortfarande var 16, blev han kallad till landslaget av förbundskaptenen Sergio Markarián. Han blev dock petad i sista uttagningen inför Copa America, som Peru slutade på tredje plats i. Väldigt intressant historik.

Steve Von Bergen, Cesena
Schweizisk mittback som kommer som bosman. Blev klart redan i februari 2012. 28-åringen nobbade Palermo, Fiorentina och Borussia Mönchengladbach och valde istället att krita på för 3 år hos Rossoblù.
20/8: LÄMNAT FÖR PALERMO

Zaine Pierre, Vibe CT 105 Williams Connection (Trinidad & Tobago)
Mittfältare från det inte så välkända landet Saint Lucia. Var hos Genoa på provspel i augusti 2011, men skrev inte på för klubben förrän i april 2012. Född 1993 och har väckt intresse från flertalet klubbar i Spanien och varit på provspel hos flera Premier League-klubbar (Stoke, Arsenal, Tottenham, Manchester City). Enligt ett pressmeddelande från Connection så ville samtliga de engelska klubbarna ha talangen, men ett nekat arbetstillstånd satte stopp för en värvning.

Dániel Tõzsér, Genk
Mittfältare från belgiska Genk som blev klar för Genoa så tidigt som i februari. 26-årige Tõzsér, som satt med utgående kontrakt, skrev på för fyra år med Genoa efter att ha nobbat flera engelska klubbar. Om flytten säger Tõzsér:
”Det finns spelare med grym taktisk kunskap i Serie A och passningsspelet är väldigt viktigt för mittfältarna, då de kontrollerar spelet. Det är en av mina styrkor.”
Velosos ersättare?

Ciro Immobile, Pescara
Den unge anfallaren är delägd mellan Genoa och Juventus och ska nu, efter ett år på lån hos Pescara, spela för Genoa. Han ansluter till truppen den 5 juli.

Alexander Merkel, Milan
Den unge Kazakhstan-födde tysken har efter en lånesejour hos Milan nu kommit hem till Genoa igen. Finns ett intresse för Roma att köpa talangen, men Lo Monaco och De Canio har deklarerat att de tänker göra allt för att få mittfältaren att stanna. Väldigt intressant spelare. I "bytet" ingår resterande delen av El Shaarawy, som nu är 100% Milan-spelare.

Anselmo de Moraes, Palmeiras
23-årig central mittfältare med fina defensiva egenskaper, kallas i folkmun enbart Anselmo. Blev idag (9/7) officiellt klar för Genoa, och blev därmed Lo Monacos första värvning.

Michele Canini, Cagliari
Det har spekulerats i flera veckor, men nu har Cagliari gått ut med att Canini är klar för Genoa. 2.5 miljoner euro kostar affären och 27-årige försvararen skriver på ett treårskontrakt. En väldigt rutinerad herre, med 161 matcher på sju säsonger för Cagliari. Väntas presenteras i afton.

Andrea Bertolacci, Roma
Den unge mittfältaren skrev just på ett femårskontrakt med Rom-klubben, men skrev idag (18/7) under på att han kommande säsong spelar för Genoa i ett delägarskap.

Giammario Piscitella, Roma
Ännu en Roma-ynglig är klar för Genoa. Piscitella är en offensiv spelare född 1993. Fick göra sin Serie A-debut för Roma i februari i år. Spännande spelare som representerat Italiens U19-landslag.

Alexandros Tzorvas, Palermo
Idag (20/8) blev det klart att Tzorvas spelar för Genoa säsongen 2012/13. Som en del i affären där Von Bergen går till Palermo så kommer greken till Genoa, tillsammans med ynglingen Jara Martinez.

Jara Martinez, Palermo
Kommer på lån till Genoa, som en del i affären där Von Bergen lämnade för Palermo. Anfallare född 1993, från Paraguay.

Julián Velázquez, Independiente
Mittbacken värvades till klubben genom Lo Monaco. Den dåvarande sportdirektören fick som vi alla känner till sedan lämna skutan. Då skickades mittbacken tillsammans med Matias Martinez tillbaka till sina tidigare klubbar. Nu står det dock klart att Velázquez kommer till Genoa trots allt.

Juan Manuel Vargas, Fiorentina
Har inte varit en del av planerna i Fiorentinas nya storsatsning och det har länge ryktats om vilken som blir peruanens nya klubbadress. På senare tid var det egentligen bara en tidsfråga innan yttern skulle skriva på för Genoa - vilket han nu gjort. Välkommen till rossoblù!

Marco Borriello, Roma
Anfallaren återvänder till klubben han gjorde succé i säsongen 2007-08. Då stod han för 19 mål och nu ska han spela i samma tröjnummer som då, #22.


Damiano Ferronetti, klubblös
Tidigare Udinese-försvararen har varit kontraktslös sedan sista juli och nu plockas han upp av Genoa, som är i behov av just en högerback efter att man sålt både Mesto och Tomovic under transferfönstrets sista dygn. Försvararen fyller 28 år i november.


Leonardo Melazzi, Danubio
Uruguayansk anfallare, 21 år, klar för spel i Genoa. U20-landslagsman.


Antonio Donnarumma, Milan
Ung målvakt ansluter till Genoa för att konkurrera med Frey.



KLARA UT:
Rodrigo Palacio, Inter

30-årige anfallaren lämnar för Inter. Övergångssumman uppges ligga på omkring 10.5 miljoner euro. Palacio som lyckades göra 19 mål för Genoa under fjolårssäsongen kan komma att bli en riktigt tung förlust om inte Preziosi hittar en lämplig ersättare. Immobile kanske kan ta över den rollen.

Giuseppe Sculli, Lazio
Genoa väljer att inte behålla Sculli. Lo Monaco bekräftar att Sculli återvänder till Lazio den 1 juli.

Fernando Belluschi, Porto
Återvänder till Porto efter ett år på lån.

Hossine Kharja, Fiorentina
Kharja kommer ej tillbaka till Genoa. Ingen skräll.

Kevin Constant, Milan
Mittfältaren som tidigare ryktats till både Palermo och andra Serie A-klubbar har även han lämnat för Milan. Chansen finns dock att han kommer tillbaka till Genoa då det bara är ett lånekontrakt.

Andrea Esposito, Lecce
Backen kommer ej tillbaka till Genoa. Genoa säljer sin halva.

Riccardo Meggiorini, Torino
Mittfältaren kommer ej till Genoa. Genoa säljer sin halva.

Miguel Veloso, Dynamo Kiev
Det står nu klart att portugisen lämnar Genoa för spel i Ukraina och Dynamo Kiev. Det har spekulerats länge, och transfersumman uppges ha stannat på ca 7 miljoner euro. En rejäl lönepost försvinner men även en (i sina bästa stunder) väldigt bra fotbollsspelare.

Chico, Swansea
Backen, som spenderade förra säsongen på lån hos Mallorca, följer nu med den dåvarande tränaren Michael Laudrup till Premier League-laget Swansea. Spanjoren kostar walesarna £2M och för den som är intresserad så skrev han på ett treårskontrakt.

Roger Carvalho, hem till Brasilien, Bologna
Mittbacken gjorde ingen större succé och flyttar nu tillbaka hem till Brasilien. Oklart vilken klubb han kommer representera. Chansen finns att han spelar i Serie A även nästa säsong, då Bologna visat intresse.

Eugenio Lamanna, Bari
Målvakten kommer nästa säsong spela för Bari.

Cristiano Lupatelli, Fiorentina
34-årige målvakten lämnar Genoa för spel i Fiorentina, klubben som han representerade mellan 2004-2008.

Richmond Boakye, Juventus
Den 19-årige ghananske anfallaren var förra säsongen på lån hos Serie B-klubben Sassuolo. Han lyckades där pricka in 10 fullträffar på 34 seriematcher. Genoa har nu sålt 50% av talangen till Juventus, vilket bekräftats på Turinklubbens hemsida.

Sebastian Ribas, Monaco
Uruguayanske anfallaren, som förra spenderade förra säsongen på lån hos Sporting Lissabon, flyttar nu lasset vidare till Monaco. Åtminstone under nästa säsong.

Panagiotis Tachtsidis, Roma
Den unge greken flyttar till Rom och kostar ca 2.5 miljoner euro. Mittfältaren kom till Genoa från AEK Athen redan 2010, men har spenderat de tre åren ute på lån hos Cesena, Grosseto, och nu senast i Hellas Verona. Det blev hela 35 matcher i Hellas-tröjan, men nu går alltså flyttlasset vidare till Rom.

Mattia Destro, Roma
Destro-soppan är nu över. Efter mycket om och men har Destro och Roma nu kommit överens om de personliga villkoren, så övergången är klar.

Diego Polenta, Bari
Spelar kommande säsong i Bari.

Antonino Ragusa, Pescara
Anfallaren som inte hade fått många minuters speltid för Genoa kommande säsong har nu lämnat för fortsatt spel i nykomlingen Pescara.

Mattia Perin, Pescara
Även våran talangfulle målvakt lämnar Genoa för Pescara, dock på lån. Perin hade knappast petat Frey, så större chans till speltid är bara bra med tanke på vilken ålder han är i. Ser fram emot att se vilken erfarenhet han kommer tillbaka med till säsongen 2013/14.

Masahudu Alhassan, Novara
Vänsterbacken lämnar för spel i Novara. Kändes väl inte riktigt som en man för startelvan i Genoa och då truppen är bred (!) så känns det rätt att han lämnar.

Steve Von Bergen, Palermo
Detta är bara möjligt i Italien. Mittbacken som Genoa plockade in nu i sommar är nu såld till Palermo, där han skrivit på ett treårskontrakt. Som en del av affären kommer grekiske målvakten Tzorvas och ynglingen Jara Martinez till rossoblù.

Davide Biondini, Atalanta
Mittfältaren lämnar Genoa för spel i Atalanta. Det bekräftar Bergamo-klubben på sin hemsida.

Giandomenico Mesto - Napoli
Uppgifter i media om att Genoa erbjudit Palermo både Mesto och Constant kom redan i förra veckan. Ryktet om Mesto har levt vidare, men inte mer än att Palermo sagt att om det är någon av dessa två de behöver så är det Mesto. Igår (15/6) meddelades det att Palermo inte tänker värva Mesto. Nu nämns Parma som ny intressent.
30/8: Sägs vara mycket nära en övergång till Napoli. Ett delägarskap kan bli lösningen.
31/8: Idag blev det officiellt. Högerbacken lämnar Genoa för spel i Napoli.

Nenad Tomovic, Fiorentina
Samma dag som ordinarie högerbacken Mesto lämnat för Napoli blir det också officiellt att backupen Tomovic lämnar klubben. Serben flyttar till Florens och nu är Genoa i behov av ersättare.


José Zé Eduardo, Siena
Anfallaren lämnar Genoa för spel i Siena.

Valter Birsa, Torino
Slovenen har haft det väldigt tufft att ta en tröja i Genoa och har bara varit en tidsfråga innan han lämnar. Nu har han tagit avsked av lagkompisarna i Genoa och ska fortsätta karriären i Turin-klubben.


Alberto Gilardino, Bologna
På sommarens transferfönsters deadline-dag bekräftar Bologna att värvningen av Alberto Gilardino nu är klar. Det kunde man inte tro för ett par veckor sedan, men väntat nu när Borriello värvats in.



RYKTEN IN:
Adrian Mutu, Cesena
Ryktet som blossade upp i italiensk press har nu även utvecklats hemma i Rumänien, främst hos SportTotal.fm. Det man ser som gör en övergång möjlig är samarbetet mellan Mutu och Gilardino som var så lyckosamt under deras sejour i Fiorentina. 15/6: Ingen Mutu i Genoa, enligt Preziosi.

Matias Ezequiel Schelotto, Atalanta
Redan innan Mesto blivit såld så blommar ryktet om hans efterträdare ut. 23-årige italiensk-argentinaren besitter ungefär samma egenskaper som hans företrädare. Svårt att se Mesto spela för Atalanta, men ett möjligt byte med pengar emellan har nämnts. Tror mer på att Genoa får punga fram en rejäl summa pengar då Schelotto kan bli en riktig klasspelare.

Caetano Prosperi Calil, Crotone
Offensiv mittfältare som under sin semester hemma i Brasilien levererar detta uttalande:
"Jag är just nu hemma i Brasilien på semester och följer ryktena via internet och Facebook. Vi får se vad som händer. Genoa är en dröm! En fantastik klubb som alla spelare drömmer om att spela för. Skulle bli väldigt lycklig om jag fick möjligheten."
Kommer smörandet räcka? Beskrivs i italiensk media som en framtida ersättare till Palacio...

Giorgi Chanturia, Vitesse
Genoa har erjudit Vitesse 4 miljoner euro för Georgiens Messi. Inte den första 19-åringen som jämförs med Messi, så vi får väl hoppas att han skriver på för klubben och visar sig vara värd benämningen...

Gabriel Agustìn Hauche, Racing Club de Avellaneda
Argentisk anfallare som, om man inte lyckas värva Juan Manuel Martinez (se ovan), ses som en potentiell ersättare till Palacio. Född 1986 och har representerat Argentinas landslag vid två tillfällen.

Santiago Damian García, Club Atlético Paranaense
Pietro Lo Monaco uppges ha vunnit kampen mot en hel drös europeiska klubbar om uruguayanske superlöftet Santiao García. Den 20-årige anfallaren gjorde säsongen 2010/11 hela 39 mål för Nacional de Montevideo och räknas som en av de mest intressanta spelarna i Sydamerika. Hans främsta egenskaper är snabbheten och bra skott från distans.

Wallace Oliveira dos Santos, Fluminense
Brasiliansk högerback, född 1994. Var med i brasilianska truppen till U17-VM 2011. Förutom Genoa är även Inter sugna på brassebacken. Spännande!

Nicolas Spolli, Catania
29-årig försvarare som Lo Monaco känner till mycket väl. Att han lämnar Catania får ses som klart. Catania vill ha 3 miljoner euro, Genoa har erbjudit 2 miljoner. Inte helt otänkbart att dom möts vid mitten (2.5).

Aleksandar Lukovic, Zenit
Spekuleras om ett möjligt byte i Granqvist-affären, med pengar emellan till Genoas fördel. Har tidigare representerat Udinese och känner till Serie A mycket väl.

Daniele Conti, Cagliari
Bara dagar efter köpet av Canini från Cagliari kommer nu uppgifter om en annan övergång som ryktas mellan klubbarna. Cagliaris mittfältare Daniele Conti ses som en perfekt playmaker för De Canios lagbygge.

Massimiliano Benassi, Lecce
Målvakt som ryktas ersätta Perin som andraval på målvaktsposten.

Gianluca Caprari, Roma/Pescara
Gazzetta dello Sport rapporterar att Genoa är sugna på att köpa ena halvan av Romas unge anfallare, född 1993.

Martin Nicolas Campana, Cerro Largo
Uruguayansk målvakt, född 1989, som ses som möjlig andremålvakt kommande säsong utifall att den möjliga värvningen av Benassi (läs ovan) faller samman. Campana tillhör nu Uruguays trupp under London-OS.

Juan Pablo Carrizo, Lazio
Rom-klubbens argentinske målvakt sägs ingå i en bytesaffär där svenske mittbacken Andreas Granqvist går åt motsatt håll.
9/8: Granqvist till Genoa ser inte ut att bli av efter att Preziosi gått in och sagt nej. Tveksamt om Carrizo kommer till Genoa då.

Royston Drenthe, Free Agent
Kopplas ihop med flertalet italienska klubbar, däribland Genoa. Kontraktslös efter ett par år på lån från Real Madrid, senast i Everton. Vänstermittfältare/back som har potential
men som inte blommat ut till den stjärnan många trodde tidigare.

Reto Ziegler, Juventus
Ett annat alternativ på vänsterbackspositionen, utifall att Antonelli lämnar. Endast Moretti känns väl tunt.

Nicolas Lopez Macrì, Instituto de Córdoba
Argentinsk anfallare, 22 år, som kopplas ihop med ett antal italienska klubbar. Har tidigare varit högaktuell för Palermo men då deras intresse svalnat så har Genoa riktat in sig på framtidsmannen.

Eduardo Vargas, Napoli
Edu Vargas till Genoa har återigen kommit på tapeten. Ett lån med köpoption är vad som diskuteras.
20/8: Idag spekuleras det i ett möjligt anfallsbyte klubbarna emellan. Vargas till Genoa, Gilardino till Napoli. Hum.

Djamel Mesbah och Stephan El Shaarawy, Milan
19/8: Corriere Mercantile skriver idag om ett möjligt dubbelbyte mellan Genoa och Milan. Ytterbacken Mesbah och anfallaren El Shaarawy skulle isåfall komma till Genoa, samtidigt som Daniel Tõzsér och Juraj Kucka går åt motsatt håll.


RYKTEN UT:
Juraj Kucka - Inter, Fiorentina, Milan
Redan förra fönstret ryktades det att Kucka skulle flytta till Inter, som ägt 50% av spelaren. Ryktena har tagit fart igen efter att säsongen tog slut. Idag (22/6) stod det klart att Genoa räddade kvar Kucka i klubben, då man köpte loss den resterande halvan.
8/7: Diskuteras ett spelarbyte mellan Fiorentina och Genoa. Kucka till Fiorentina, medan Mario Santana kommer till Genoa. Vi får se...
29/7: Nu snackas det om ett annat byte emellan Fiorentina och Genoa. Denna gången Kucka-Vargas.
Samtidigt kommer uppgifter om att Genoa har "erbjudit" Kuckas tjänster till Milan.

Andreas Granqvist - Milan, Inter, West Ham, Zenit, Juventus, Lazio
Svenske mittbacken som tidigare ryktats till båda storklubbarna från Milano har nu väckt intresse även i England. Nyuppflyttade Premier League-laget West Ham behöver stärka sin defensiv och har nu lagt fokus på två kort. William Gallas och Andreas Granqvist. Ryktet om Inter/Milan får man tro så mycket man vill på men West Ham-intresset känns aningen mer realistiskt.
1/7: Det blir inte Milan eller Inter för Andreas Granqvist. Genoa förhandlar med en rysk klubb och han kan lämna redan på måndag.
– Vi är i förhandlingar med en rysk klubb för att sälja Andreas Granqvist och han kan lämna på måndag, säger Enrico Preziosi till Sky Sport Italia.
Klubben det ryktas om är den ryska miljardklubben Zenit St Petersburg. Kan komma att bilda mittbackspar med den portugisiske giganten Bruno Alves.
3/8: Enligt Gazzetta dello Sport är Juventus ute efter den svenska landslagsbacken. Turin-klubben har redan 4 försvarare av toppklass i truppen (Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lucio). Dock vet man aldrig hur länge till Lucio håller, samtidigt som Bonucci riskerar hela tre års avstängning efter anklagandet att ha varit inblandad i fixade matcher under tiden i Bari.
7/8: Senaste ryktet som handlar om Granqvist är en möjlig bytesaffär där Granqvist lämnar för Lazio samtidigt som Rom-klubbens målvakt Carrizo går åt motsatt håll.
9/8: Rapporter kommer om att affären inte blir av. Kan tyckas konstigt då Von Bergen-Canini värvats in som troligt nytt mittbackspar samtidigt som inte Bovo lämnat än. Ännu konstigare då han blivit av med sitt tidigare tröjnummer (5). Men med Preziosi kan allt hända...

Alexander Merkel - Spartak Moskva, Zenit St Petersburg
Ryska klubben Spartak Moskva försöker sno åt sig våran nya nummer 10, uppger Sky Sport 24.
25/7: Nu ryktas nästa ryska klubb rycka i våran talangfulle mittfältare. Nu är det Zenit St Petersburg, som tränas av italienaren Luciano Spalletti. Vad talar för att en flytt skulle bli av? Dels att tränaren är just italiensk, men också eftersom Merkel "drömmer" om att spela för ryska landslaget. Han har en väldigt speciell bakgrund. Han är född i Kazakhstan av ryska föräldrar, men är uppvuxen i Tyskland. Han har därför representerat Tyskland på ungdomsnivå. Problemet är att han ännu inte har något ryskt pass, något som krävs för att få spela för ryska landslaget. En flytt till Ryssland hade självklart underlätta det problemet.
Jag är nog inte ensam om att hoppas på att det inte blir någon flytt.

Emiliano Moretti, Pescara
Tredje spelaren som ryktas lämna Genoa för spel i Pescara. Välbehövlig rutin till Pescaras trupp som annars är så talangfull. Enligt uppgifter har Moretti dock personligen sagt nej till en övergång, då han väldigt gärna vill spela vidare för rossoblù.

Cesare Bovo, Milan
Mittbacken ses av Milan-ledningen som en möjlig förstärkning på försvarssidan. Milan ser ut att satsa på Cristian Zapata från Villarreal som sin förstärkning i försvaret.

Cristobal Jorquera, Hamburg
Hamburger SV har fått upp ögonen för Genoas chilenske mittfältare Jorquera. Preziosi ser gärna att playmakern stannar hos rossoblù.

Felipe Seymour, Chievo
Chievo är i behov av att ersätta Bradley på mitten och Genoas chilenare står högt i kurs. Då Seymours kontrakt går ut så sent som 2015 ser det svårt ut för Chievo att väeva honom permanent, men ett låneavtal är mycket möjligt.

Daniel Tõzsér och Juraj Kucka
19/8: Corriere Mercantile skriver idag om ett möjligt dubbelbyte mellan Genoa och Milan. Ytterbacken Mesbah och anfallaren El Shaarawy skulle isåfall komma till Genoa, samtidigt som Daniel Tõzsér och Juraj Kucka går åt motsatt håll.



A-truppen i dagsläget - Spelare som ej representerade Genoa i fjol står skrivna i blått

1. Sébastien FREY
30. Alexandros TZORVAS
32. Antonio DONNARUMMA
63. Robert STILLO

2. Julián VELÁZQUEZ
3. Cesare BOVO
4. Damiano FERRONETTI
5. Andreas GRANQVIST
13. Luca ANTONELLI
21. Michele CANINI
24. Emiliano MORETTI
31. Mario SAMPIRISI

7. Marco ROSSI
10. Alexander MERKEL
14. Felipe SEYMOUR
19. Cristóbal JORQUERA
28. Dániel TÕZSÉR
33. Juraj KUCKA
89. ANSELMO
91. Andrea BERTOLACCI

8. Juan Manuel VARGAS
9. Leonardo MELAZZI
11. Boško JANKOVIC
17. Ciro IMMOBILE
18. Giammario PISCITELLA
22. Marco BORRIELLO
92. Jara MARTINEZ



Tränare: Luigi DE CANIO

Emil Bjarnelind2012-08-31 18:59:00
Author

Fler artiklar om Genoa