Lagbanner
Genoa-Red intervjuar Linus Hallenius
Snart i både finare färger och design.

Genoa-Red intervjuar Linus Hallenius

Snart flyger Genoas nya svensk Linus Hallenius ner till Italien och Genoa. Redaktionen ställde ett par frågor till den talangfulla anfallaren innan hans nya äventyr börjar.

Noterbart är att frågorna ställdes innan Gasperinis avgång och att Linus själv inte ville svara på en del frågor men jag har ändå tagit med dem då det kan vara av intresse att han inte väljer att svara på dem.
 
Let’s go…
 
När fick du reda på att Genoa var intresserade av dig?
Svar: Det hände bara på några dagar hela övergången så det var i samma veva jag fick reda på att de var intresserade av mig.
 
Vad jag förstått så var Hasan Cetinkaya Genoas ombud i början av förhandlingarna men att senare när det började strula och förhandlingarna började om och Genoa skickade upp höjdare. Vet du vem det var som avslutade förhandlingen om dig?
Svar: -
 
Vi ska inte prata som mycket om själva förhandlingarna men vad var det för advokatbyrå egentligen? Var det något som Genoa som klubb var inblandad i?
 Svar: -
 
Hur kändes det när övergången gick från klar till att stoppas helt?
Svar:  Det var väldigt tråkigt att det var nära att den skulle stoppas, men desto skönare när allting blev klart.
 
Nu i efterhand hur ser din agentsituation ut för tillfället?
Svar: -
 
Du var nere i Italien på läkarundersökning och jag läste att du bland annat åkte i samma bil som Luca Toni. Berätta gärna lite om dina hektiska dagar där nere? Vilka framträdande personer träffade du? Några andra spelare som du pratade med?
Svar: Det var väldigt hektiska dagar, det var en lång genomgående läkarundersökning hela första dagen, och det var då jag delade samma bil som Luca toni från sjukhuset. Dagen efter låg jag mest på hotellet och väntade på att allting skulle lösa sig mellan klubbarna, sedan åkte jag till kontoret och skrev på alla papper osv.
 
Fick du träffa Genoas tränare Gasperini när du var i Italien och vad sa han i så fall?
Svar: Träffade aldrig Gasperini när jag var där nere.
 
Var det Gasperini som ville värva dig eller var det en värvning ”över hans huvud”?
Svar: Som sagt så träffade jag aldrig tränaren, så jag antar att det var andra som hade bättre koll på mig.
 
Genoas president Enrico Preziosi antydde någon vecka innan transferfönstret stängde att man skulle värva en spelare med ”extraodinär talang, som enligt mig kommer göra otroliga saker.”. Var det dig han syftade på?
Svar: Det kan man ju hoppas, det var ju väldigt fina ord, men om det var mig han syftade på vet jag inte.
 
Hur van är du att spela i ett tremanna anfall ”tridente” som Genoas tränare använder sig av?
Svar: Jag har gjort det några gånger när jag var yngre i landslag och distriktslag, även med Gif Sundsvall under Åkeby så lite vana har jag ju av tremannaanfall. Spelade ju även ensam spets några gånger i hammarby som påminner om centerrollen i Genoa.
 
Vilka spelare i Genoa anser du som dina största konkurrenter till en startplats?
Svar: Det är väl alla spelare som spelar längst där framme, kan inte alla namnen, men Luca Toni, Destro, Rudolph, Palacio mfl.
 
Genoa brukar värva mängder med spelare under varje mercato och konkurrensen är hög i truppen. Är du orolig för att bli utlånad direkt till en Serie B klubb?
Svar: Det är bra konkurrens vart man än kommer, så det är ingen nytt att alla spelare inte kan få spela. Det får ta den tid det tar att komma in i allting, men jag hoppas jag får visa så snabbt som möjligt vilken spelare jag är. Nej jag är inte orolig för att bli utlånad till en serie B klubb, men man kan inte veta vad som händer i framtiden, allting visar sig.
 
Följer du Genoa mycket mer noggrant efter att allt blir klar?
Svar: Har helt klart följt de mer än vad jag gjorde tidigare, men inte överdrivet mycket utan allting kommer ju visa sig när jag kommer ner ändå.
 
Läste att du var imponerad av Genoas träningsanläggning och visst är den vacker? Fick du gå in i Villa Rostan också där man helt plötsligt känner sig om man förflyttar sig flera hundra år bakåt i tiden?
Svar: Den var väldigt vacker, liksom hela staden av det jag såg! Ska bli väldigt spännande att få komma ner och sätta igång. Om det är där kontoret och omklädningsrummen ligger så fick jag en rundvandring där, det var ett väldigt mäktigt intryck.
 
Genoas fans är kända i Italien för att vara väldigt passionerade och högljudda. Kan du drömma om att göra mål framför GradinataNord och ställa dig på reklamskyltarna ala Beppe Sculli och ta emot ”Nords” jubel?
Svar: Det låter helt fantastiskt och blir självklart ett mål och en dröm att få genomföra!


(Snart får vi se Hallenius på reklamskyltarna framför GradinataNord)
 
Du är van med Hammarbys publik som kan skapa bra stämning, men när du går in på Marassi kommer du märka en stor skillnad. Vad har du för förväntningar på Genoas publik och Genua som stad som är ljuvligt vacker?
Svar: Som du säger så är jag ju van med Sveriges bästa publik och ett fantastiskt läktartryck, men jag förväntar mig såklart att det kommer bli snäppet större med allting och det ska bli väldigt kul att få uppleva! Av det jag såg av staden så tror jag det kommer bli väldigt mysigt att bo där, strosa runt och kolla in staden och även ha nära till havet.
 
Hur mycket visste du om Genoa innan du fick reda på att Genoa var intresserade?
Svar: Inte mycket alls.
 
Var det ditt supersnygga mål mot Syrianska som gjort att Genoa och alla andra klubbar fått upp ögonen för dig?
Svar: Haha jadu, det kan jag inte svara på, förhoppningsvis gjorde jag lite fler bra saker som klubbarna gillade.
 
Genoas fans i Italien jublade inte direkt efter beskedet att man värvat en svensk spelare från deras ”Serie B”. Kan det vara till en fördel att du inte har några större förväntningar på dig från fansen?
Svar:  Det där var nytt för mig, men vet inte vad jag ska svara på det. Självklart är det inte lika stor press på mig som på spelare som kostar 100 miljoner, men jag åker ju inte ner för att vara bollkalle heller. Som sagt det får ta den tid det tar att komma in i allting, eftersom det kommer vara en stor omställning, men sedan vill man ju såklart vara med från start. Om det tar 1 månad, ett halvår eller ett år är svårt att veta, men jag har tålamod och vet att det tog ett litet tag för mig att hitta rätt i stockholm också innan jag exploderade.
 
Är du 100% nu eller har du fortfarande lite problem med ditt knä?
Svar: -
 
Vilka är dina styrkor och svagheter som fotbollsspelare? Det jag har läst om dig är att du är relativt komplett som spelare och har det mesta som en bra målgörare ska ha?
Svar: Jag har en bra fysik, snabb och stark. Är bra med båda fötterna och att ta mig förbi mina motståndare och till avslut. Jag hoppas bli bättre på allt där nere och utvecklas till en ännu bättre spelare.
 
Vad tycker du om fotbollen i Italien?
Svar: Det är en av världens bästa ligor, jag har uppfattningen av att det är väldigt smarta spelare som är taktiskt slipade och man är väldigt bra på att stänga matcher när man väl leder. Bra passningspelare där bollen spelas efter backen. Ska bli väldigt intressant att se skillnaderna jämfört med svensk fotboll.
 
Vilken är din favoritklubb i Italien, för jag antar att det inte är Genoa för vi är ganska få supportrar i Sverige?
Svar: Självklart måste jag svara Genoa här!!
 
På lördagskvällen möter tar Genoa emot Napoli hemma och som vanligt har Genoa extrema skadebesvär. Det hade suttit fint att slänga in Hallenius ifall den möjligheten fanns. Hur som helst tror jag Halenius tid i Genoa blir kort. Man brukar köpa många spelare för att sedan låna ut dem till andra klubbar. Där de kan mogna och bli redo. Jag hoppas jag har fel för visst vore det fantastiskt kul med en till svensk i Serie A. Jag häller tummarna för dig Linus och ett STORT tack för intervjun och LYCKA TILL!

GRADINATANORD2010-12-10 12:07:00
Author

Fler artiklar om Genoa