Fiorentina-Genoa 3-3
Gilardinos otagbara straff

Fiorentina tog emot Genoa igår kväll i en på förhand viktig match för båda lagen. Statistiken talade för en målfest i Stadio Artmio Franchi, och visst blev det så även den här gången.

Matuzalem tillbaka i startelvan. De Ceglie och Burdisso debuterar. Konate fick chansen från start istället för Fetfatzidis trots den fina insatsen mot Inter förra veckan.

Förra mötet mellan lagen blev det 7 mål. Nu blev det 6, och lite jämnare fördelat..

Första halvlek:

Matchen börjar segt från bägge sidorna och den första målchansen kommer först efter ca 15-20 minuter. Matri löper på en instickare från Aquilani, men en utspringande Perin är i vägen. I den 25:e minuten lyfter Marchese in bollen till Gilardino, och efter samspel med Antonelli hamnar sistnämda i kontakt med Neto och domaren dömer straff. Svårt att se om det verkligen var straff efter flera reprisbilder. Gilardino stiger fram för sitt 9:e mål för säsongen och smeker bollen in i Netos vänstra kryss. 0-1.I den 31:a minuten slår Matri ett inlägg mot Ambrosini var det tänkt, men De Maio är uppe och drar med armarna och domaren tvekade inte. Väldigt klumpigt och onödigt gjort av De Maio. Straff för Fiorentina och Aquilani kliver fram och placerar bollen säkert till höger om Perin. 1-1.

Bara minuter efter Fiorentinas kvittering väggar Matuzalem med Bertolacci i mitten, där Matuzalem duttar fram bollen till Antonini som överraskande nog är helt fri. Helt iskall smäller han in bollen i stolproten, precis som vilken toppanfallare som helst skulle göra, och Genoa leder igen. Fiorentina spelar upp sig och ser ut att få till ett drömanfall, men när Cuadrados inlägg hamnar snett såg det farliga ut att vara över, men bollen hamnade efter lite trassel och bollkrig hos Aquilani. Han får till ett avslut som letar sig hela vägen in i nät. 2-2.

Genoa kommer ut och försöker sänka tempot och unvdvika det böljande spelet, för även Gasperini anar att den här matchbilden trivs Fiorentina med minst lika bra som Grifone. I den 56:e minuten hittar (en fram tills nu rätt osynlig) Joaquìn till Aquilani som på ett dundrar bollen i mål. 3-2 och ledning för Fiorentina för första gången i matchen. Aquilani får göra sitt hattrick medan Fiorentina överlag verkar ha matchen under kontroll efter ledningsmålet, men har svårt för att avgöra den helt och hållet. Fetfatzidis kommer in istället för Marchese i den 60:e minuten, vilket betyder att Antonelli får gå ner. I den 77:e minuten slår inhoppande Fetfatzidis en hörna som letar sig till en helt fri De Maio. Han petar enkelt in bollen till 3-3! Skönt för honom att kunna få ge tillbaka efter att ha orsakat straffen tidigare. Matchen slutar 3-3.

Byten Genoa

61 'Fetfatzidis ut - Marchese in

71' De Ceglie ut - Stoian in

82' Konate ut - Cofie in

Byten Fiorentina

54' Ambrosini ut - Fernandez in

74' Aquilani ut - Anderson in

81' Cuadrado ut - Ryder in

Tankar

Den här insatsen är verkligen i rätt riktning för Rossoblu. Fiorentina kanske inte gjorde deras bästa match, men behövde vinna och förväntades vinna. Vi gör det svårt för dom under hela matchen och Gasperini har något intressant på gång är känslan. Att följa upp vinsten över Inter med en poäng och 3 gjorda mål här, betyder att laget verkligen börjat hitta formen i god tid inför söndagens Derby della Lanterna.