Lagbanner
Stadio Olimpico Grande Torino, 2023-09-03 18:30

Torino - Genoa
1 - 0

Fortsatt måltorka för bakåtlutade Genoa

Fortsatt måltorka för bakåtlutade Genoa

De närmare 5000 tillresta Genoa-supportrarna fick åka hem med svansen mellan benen. Detta efter ett sent avgörande från inhoppande Nemanja Radonjic.


Gilardino valde att inte göra några förändringar i startelvan. Inte heller den tilltänkta matchplanen såg ut att ha ändrats nämnvärt från segern mot Lazio. Genoa var förvånansvärt passiva matchen igenom. 

Första halvlek är ett sömnpiller utan några klara målchanser. Efter paus öppnar spelet upp sig något i takt med att båda lagen genomför byten. I den 89:e minuten möter Genoa-sonen Pietro Pellegri ett fint inlägg med pannan men han tar inte chansen att sätta punkt för tillställningen. Avgörandet kommer istället några minuter senare. Inhopparen Nemanja Radonjic rundar nyss inbytte Silvian Hefti alldeles för enkelt och trycker in segermålet i nättaket. Bristande försvarsspel, såväl individuellt av schweizaren, som av laget i helhet som inte erbjuder något understöd. Ett mål som ytterligare spär på de frågetecken som funnits kring Genoas högerkant.

Genoa står på två gjorda mål efter tre omgångar. Lagets svårighet att skapa målchanser är ett orosmoln på den rödblåa himlen. Mot Torino var deras uppmätta xG 0.08. Gilardino har nu landslagsuppehållet på sig att integrera nyförvärven ytterligare och få fart på spelet. Efter nämnda uppehåll väntar tuffast möjliga motstånd när de regerande mästarna gästar.

John Johansson2023-09-04 22:01:09
Author

Fler artiklar om Genoa