Lagbanner
Inför Derby della Lanterna
Antonini öppnade målskyttet senast. Då slutade det 3-0. Vem gör det kväll?

Inför Derby della Lanterna

Ikväll spelas 90;e mötet mellan Genoa och Sampdoria. Alltid årets match, enligt vissa. Enligt andra är det bara en riktigt rolig match att skåda...

Rivaliteten i det här mötet blir bara större och större. 62;a mötet i serie A. Det har sett jämnt ut genom åren om vi kollar på statistiken, men den senaste tiden har Grifoni visat sig vara det bästa laget i Genova. På de senaste 9 mötena mellan lagen har 6 av dessa vunnits, 2 spelats oavgjort och bara en förlust. 

Mycket av rivaliteten mellan lagen ligger i att Genoa är det äldsta laget i Italien, med en hel del historia bakom sig. Sampdoria grundades 1944 och är bland dom yngsta fotbollslagen i landet. Det har varit flera spektakulära derbyn under 2000-talet, med bland annat Diego Militos hattrick 2009. Eller varför inte det senaste derbyt när en ledare låg och gömde sig vid Sampdorias träningsanläggning några dagar innan matchen? Det slutade 3-0 till Genoa då. Kanske var det värt informationen han fick, för det straffet han fick ta? Hur som helst, så är Derby della Lanterna årets match. För lagen, och framförallt för fansen.

Genoa kommer till spel med harmoni i laget. Flera bra insatser på raken har gett oss ett lyft, kanske inte syns i tabellen, men det har det gjort på planen den senaste tiden. Värvningarna av De Ceglie och Burdisso kommer vara till stor nytta, och båda lär vara givna ikväll. Kucka och Gamberini är fortsatt skadade. 

Preliminär startelva i derbyt;

Perin;

Antonini-De Maio-Burdisso;Marchese-Bertolacci-Matuzalem-De Ceglie-Konate-Gilardino-Antonelli

Sampdoria har hamnat i lite av en formsvacka och är motsatsen till Genoa, då man bara vunnit 1 av sina 6 senaste matcher. Dock har laget stött på tungt motstånd i några av dessa matcher. Senast spelade laget oavgjort hemma mot Bologna efter att ha släppt in mål i 90;e. Till kvällens match blir Eder och Gabbiadini, som tillsammans stått för 15 av lagets 25 mål, några att hålla ögonen på.

TV: TV 4 Sport Xtra

VAD; Derby della Lanterna

NÄR; 20.45

FORZA GENOA!!!!

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-02-03 18:35:00
Author

Fler artiklar om Genoa