Lagbanner
Hovet, Johanneshov, 2021-01-26 19:00

Djurgården - HV71

Inför Genoa-Atalanta
Pinilla, här i Genoatröjan, blev nyligen klar för just Atalanta

Inför Genoa-Atalanta

Hoppas julskinkan smakade och alla har en god fortsättning. Såhär dags på året är jag alltid uppspelt över Serie A-fotboll igen. Likt varje år känns uppehållet längre än vad det är, men det känns förmodligen tvärtom för Gasperini och mannarna. De återkommer från välbehövlig vila för att hitta tillbaka till det som tidigare fungerat så framgångsrikt. På andra sidan väntar Atalanta, ett lag som spelat i motvind under hela hösten och det lag som gjort minst mål framåt av alla lag i hela ligan.

Genoa-sidan är igång igen efter ett längre uppehåll, men det är vi alla glada över. En minst sagt intressant höst har det varit för vår del. Ifjol var vi försvarsstarka också, men alldeles för uddlösa framåt för att hota om platserna längre upp. Skillnaden i år är inte särskilt märkvärdig på det sättet, men ett mer komapkt och samspelat Genoa är det vi ser. Matcher som slutade oavgjort ifjol blir allt som oftast en uddamålsseger, och det är just det Gasperini har gjort så bra.

Nyförvärvkollen:

Franco Mussis 22;  På lån från Köpenhamn - endast fått spela 7 minuter.

Iago Falque 25;  Kom från Tottenham för €5 miljoner - Hittills startat 8 matcher och varit inhoppare tre gånger.  2 mål har det blivit och är en viktigt kugge i laget.

Facundo Roncaglia 27;  På lån från Fiorentina - startat 12 matcher - spelat en stor roll i försvaret.

Diego Perotti 26; Kom från Sevilla för bara € 350'000. Är en personlig favorit hos mig. Kom med stora förväntingar, har ännu inte riktigt infriat dessa även om han blixtrat till ordentligt då och då. Ett mål och två assists på 14 matcher än så länge. Har betydligt mer att ge.

Edenilson 25; På lån från Udinese. 11 starter har det blivit för brassen. Är ett säkert kort och gör sällan en dålig match, även om han inte heller rosar marknaden direkt.

Eugenio Lamanna 25; På lån från Siena. Fått starta en match och gjort ett inhopp. Insatsen han gjorde var inget ärligt försök att bänka en Perin i storslag. Dock är han sedd som en stabil backup till sistnämde.

Tomas Rincon 26; Med ett utlöpande kontrakt kom han gratis från Hamburg. 7 starter och 2 inhopp. Är en duglig truppspelare och det var mer eller mindre det Gasperini hade i tankarna.

Alessandro Matri 30; På lån från Milan. Vilken dundersuccé!  Startat 10 matcher och varit inhoppare 4 gånger. 6 mål & 5 assists säger att han just nu njuter av tillvaron i Genuva för fullt. Sällan har ett lån spelat sådan stor roll.

Formen i laget; 

Vi har varit ovanligt stabila än så länge, och det har aldrig känts som att skeppet är på väg att sjunka när det blir lite motvind vilket är skillnaden gentemot tidigare säsonger. Vi står med två raka förlster i nuläget men ändå känns det inte som början på en formdipp. Gasperini har spridit kontinuitet och gjort oss väldigt svårslagna för tillfället.  4 förluster på dom inledande 16 omgångarna, varav de senaste 2 förlusterna kom innan uppehållet. Nu är det ypperligt tillfälle att hamna på banan igen, specielllt när motståndarnas självförtroende är försvunnen. Skadeläget ser ljust ut med bara Marchese (beräknat vara borta till mitten på Mars) och Strasser (förväntas vara tillbaka på träning nästa vecka) som definitvt missar matchen. 17årige Mandragora är tillbaka på träning men osäkert om han är aktuell. Aleandro Rosi och Kucka är båda tveksamma till spel.

Preliminär startuppställning;

Perin; Roncaglia, Burdisso, Izzo; Rosi, Sturaro, Rincon, Bertolacci, Antonelli; Iago, Matri

Motståndarkollen;

Atalanta började säsongen bra och avslutade (innnan Jul och nyår) också starkt med poäng i 3 av dom 4 senaste matcherna. Dock kan tiden där i emellan inte ha gett annat än huvudbry. 1 vinst på 10 matcher och bara ynka 4 mål gjorda framåt. Inför säsongen förväntade jag mig att Atalanta skulle klara sig med hyfsad god marginal, men som det ser ut just nu blir det förmodligen en nagelbitare in i sista sparken på säsongen. Atalanta tog en meriterande bortaseger mot Cagliari. Det var den 14:e september det, och senaste gången laget överhuvudtaget nätade på resande fot. Helt otroligt. Fyra förluster och 3 oavgjorda resultat har spelats sedan dess (självfallet 0-0 som resultat). Det är alltså proffesionella fotbollsspelare som ska ut där med tanken att försöka bryta en över 600-minuter lång måltorka. Trots oförmågan att hitta nätet så fort Bergamo lämnas, huserar Atalanta fortfarade på rätt sida strecket, vilket är starkt i sig. 

Båda mittfältarna Marcelo Estigarribia och Cristian Raimondi är långtidsskadade. Nicolo Cherubin och Gianpaolo Bellini är tveksamma till spel. Cigirini är avstängd.

Preliminär startuppställning för Atalanta; 

Sportiello; Zappacosta, Benalouane, Stendardo, Del Grosso; Molina, Baselli, Carmona, Moralez; Pinilla, Denis

Mitt tips:

Det här är en sådan match vi bara ska vinna. Motståndarna kommer med sargat självförtroende medan vi behöver studsa tillbaka efter två raka nederlag. Det är ruskigt jämnt i toppen. En poäng till tredjeplatsen som det ser ut just nu. Efter denna drabbning väntar Inter på San Siro och Napoli på San Paulo dom nästkommande tre matcherna. Därför är det extra viktigt att inte göra bort sig och få hem alla tre poäng. Jag tror på vinst med 3 - 1. Perotti gör två och Matri ett. Pinilla gör Atalantas reduceringsmål och bryter deras måltorka.

FORZA Rossoblu!!!

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2015-01-04 11:39:00
Author

Fler artiklar om Genoa