Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-08-27 20:45

Lazio - Genoa

Inför Genoa - Lazio

Inför Genoa - Lazio

Medan Genoas premiär spolierades under några få minuter i början av matchen var det istället i slutskedet som Lazio hade sina olycksdrabbade minuter. När premiärentusiasmen nu är som bortblåst ställs de båda nollpoängarna mot varandra.

Gilardino har en viktig uppgift att återinföra hopp och tro i spelargruppen efter kollapsen mot Fiorentina. Till sin hjälp har han en rad nyförvärv men även spelare som återkommer från avstängning, vilka förhoppningsvis kan komma in som en injektion med nytt blod som får laget att glömma snabbt. Det blir intressant att se om intåget av Malinovskyi bidrar till någon form av vridning av formationen. Kommer Gilardino framöver prova att gå tillbaka till en fyrbackslinje för att få in ytterligare offensiv kraft på planen? Alternativet, och det mest troliga, är en form av 3-4-2-1 där Retegui får understöd av såväl Malinovskyi som Gudmundson.
 
För Lazio väntar efter helgens drabbning två tuffa bortamatcher mot Napoli och Juventus. Detta medför en press på laget att städa av nykomlingen Genoa på hemmaplan, vilket kan komma de sistnämnda väl till pass. Att ligga lågt och lurpassa för att sedan ställa om via Gudmundssons fart och list kommer antagligen att vara planen under den sena söndagskvällen på Stadio Olimpico.

De senaste åren har det varit många målrika matcher lagen emellan där Lazio allt som oftast gått vinnande ur striden. Det återstår nu att se om premiärförlusterna gör de båda lagen ängsliga och tillknäppta eller desperata och framåtlutade. 

John Johansson2023-08-26 13:31:50
Author

Fler artiklar om Genoa