Lagbanner
Mot huvudstaden
Knepig match väntar, eller hur Gasperini?

Mot huvudstaden

Fem matcher utan en vinst blev inte sex, det blev steget upp till en nionde placering i tabellen istället. Genoa åker till Rom utan Gilardino tillgänglig, men med ett hyfsat bra självförtroende. Roma som åkte på sin första förslust i ligan förra veckan väntar, ett Roma som söker revansch.

Läget i Genoa är betydligt mer positivt efter segern över Sassuolo. Det var en match där spelet stundtals såg riktigt bra ut och det är något man tar med sig till Rom. Det är ingen nyhet att spelet på resande fot ofta hackat och där poängen mer eller mindre 'tappats'. Visserligen var Derby della Lanterna en "bortavinst" på pappret, men utöver det är det bara en vinst på åtta försök. I början på november stod Lazio för motståndet på Olimpico, en match som vanns med 0-2. Är det något spelarna har på minnet inför mötet? 

Med ett snitt på ungefär ett mål gjorda och ett insläppt per match, är det tydligt hur tighta matcherna är för Gasperinis mannar. Det är faktiskt bara Juventus som vunnit över Genoa med mer än ett mål (2-0), och det är rätt intressant. Det visar verkligen hur bra försvarsspelet är den här säsongen och hur svårt det är att besegra oss, vilket motstånd det än är på andra sidan. Perin, den som fått mest speltid av alla, ligger tvåa i Lega Calcios lista för antalet räddningar den här säsongen, efter Veronas Rafael. Portanova sägs vara tillbaka och Antonini som vilades sist lär starta. Konate var väldigt aktiv förra matchen kommer med stor sannnolikhet få starta. Gilardino är avstängd, väldigt kännbart avbräck! Han har gjort åtta mål där han också står för lite mindre än hälften av alla gjorda mål totalt under hela säsongen för Grifone.  Det går inte att förneka hur mycket man tappar i offensiv väg. Cabral är ny, på lån, och förväntas vara på bänken. Sedan tidigare är Gamberini, Kucka och Santana skadade. 

Preliminär elva; Perin;Manfredini-Portanova-Antonini;Vrsaljko-Biondini-Mutazalem-Antonelli;Bertolacci-Calaìo-Konate

Senaste 5 matcherna; Kryss-Kryss-Förlust-Kryss-Förlust-Vinst

Roma lyckades gå obesegrade i 17 ligamatcher den här säsongen. Väldigt imponerande. Senast förlorade laget ganska förväntat i Turin, en förlust som innebar första i ligan sedan den 7:e Maj (hemma mot Chievo) och att det nu är hela åtta poäng upp till just Juventus. På Olimico går Roma inte att stoppa känns det som för tillfället, med en målskillnad på 18-2. Man släpper in ett mål i snitt var fjärde match i Rom, och då har man mött lag som Lazio, Napoli och Fiorentina.

Stort poängbehov i dagsläget. Roma har inte tagit tillvara på den start man fick under säsongen med tio raka vinster som hoppats, eftersom man just nu är i skuggan av maskinerna från Turin. Senast spelades en match hemma mot Sampdoria i Coppa Italia där man grejade en kvartsfinal-plats efter en 1-0 vinst. Förlusten förra veckan känns förmodligen fortfarande hos laget och alla romanistas, trots segern sist, vilket kanske också låg bakom den halvhjärtade insatsen av många spelare i torsdags.

Nainggolan gjorde en bra insats och lånet från Cagliari förväntas gå rätt in i elvan imorgon. I matchen mot Juventus fick De Rossi och Castan rött och därmed är avstängda. Även Ljajic är avstängd då han drog på sin en varning på slutet, medan det är skador sedan tidigare hos Balzaretti och Ramagnoli. 

Preliminär elva; De Sanctis; Maicon-Benatia-Burdisso-Dodô;Strootman-Nainggolan-Pjanic;Gervinho-Totti-Florenzi

Senaste 5 matcherna; Kryss-Vinst-Kryss-Vinst-Förlust

Det är svårt att vara optimistisk inför en match av den här kalibern, framförallt med sin överlägset främste målskytt avstängd. Det lilla hoppet ligger i försvarsspelet, och ju längre det står 0-0, desto bättre för Grifone. Vi får se hur det går!

Forza Genoa!!

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-01-11 21:08:00
Author

Fler artiklar om Genoa