Övertygande seger över Sassuolo
Straffmål och Straffmiss

Då den senaste vinsten kom för dryga två månader sen, så är det förståeligt att segern känns extra skönt för Grifone. Gasperini gjorde några överraskningar i startelvan. De Maio fick starta istället för Antonini och Bertolacci fick spela på anfallspositionen till vänster. Sassuolo startade med Zaza på bänken.

Matchen börjar i ett förvånansvärt högt tempo och första målchansen kom redan efter några minuters spel. De Maio nådde högst på en hörna, men nicken rakt på Pegolo. Genoa skapar många farliga hörnor och frisparkar i inledningen av matchen tack vare att kantspelarna för dagen Bertolacci och Konate var väldigt aktiva och ständigt i rörelse. I den 28:e minuten får Antonelli en långboll han ska ta ner, men Gazzola är uppe med händerna och Antonelli tappar balasen. Domaren får syn på det och pekar på straffpunkten. Gilardino stiger fram, dundrar dit den i målvaktens högra kryss. 1-0. Grymt säker straff av anfallaren som gör sitt 8:e mål för säsongen.

I det här skedet av matchen är det bara Genoa, och inte långt efter målet vinner Bertolacci bollen på mitten när Sassuolo är på väg upp med sitt lag. Han får ett ypperligt kontringsläge, hittar ut till Konate som fipplar med bollen där till slut inte ens han själv hade någon aning om vad han gjorde. Bra målchans upp i rök. Konate är i farten en stund senare när han är ute på sin högerkant och dribblar, hittar ett inspel som hamnar bakom Gilardino. Anfallaren känner sig stekhet och försöker sig på en bicacleta, men bortalagets försvar kan täcka ut bollen till en hörna. Hade kunnat bli ett drömmål det där.

Sassuolos första målchans kommer i den 44:e minuten. Frisparken av Berardi hamnade i en tilltrasslad situaion i straffområdet där bollen till slut hamnar hos Missiroli som får en panna på bollen, men Perin står för en härlig reflexräddning. Momentet efter hamnar bollen ut till Konate. Han slår ett långt, svepande inlägg in i straffområdet som Bertolacci möter på volley. 2-0 och ett vilt jubel runt Stadio Luigi Ferraris i samband med Bertaloccis firande. Minuten efter har Gilardino lyckats snappa åt sig bollen och driver den mot mål, spelar ut till Konate som denna gång kommer till avslut, men senegalesen får ingen kraft och skottet hamnar rätt på Pegolo.

I halvtid gör Sassuolo två byten. Ut går Marrone, in kommer Kurtic. Ut går Rossini, in kommer Zaza. Det sista offensivt och bytet betyder att Missiroli får ta steget ner till mittfältet, och Longhi ner till mittbackspositionen.

Andra halvlek började aningen trögt och tempofattigt. Sassuolo försöker chansspela men slarvar istället och Genoa har inget emot att avvakta och sikta sig in på kontringar. Berardi har några avslut utanför straffområdet, men inget som riktigt hotar. Sassuolo börjar pressa högt med hela laget i sökandet på ett reduceringsmål. I den 67:e minuten applåderas Bertolacci ut och in kommer Cofie samtidigt som bortalaget gör sitt sista byte. Floro Flores ger plats åt brasilianaren Farias. Det blir ett böljande spel fram och tillbaka, en matchbild som framförallt Genoa känner sig bekväma i. Matuzalém slår en underbar kross till Marchese som tagit sig upp i banan. Backen drar till direkt på volley som så när prickar mål. Spektakulärt försök av Marchese.

I den 75:e minuten har Konate spelat färdigt och bytts ut mot Fetfatzidis. Några minuter efter det kapas Gilardino precis vid straffområdeslinjen, och domaren dömer frisapark. En frispark som inbytte Fetfatzidis slår högt över. Antonelli är nära att bli målskytt, men Pegolo gör en fin räddning på hans välplacerade avslut. Det var det sista Antonelli gjorde och fick ge plats åt Stoian. I den 88e:e minuten hamnar Gilardino i kontakt med både Bianca och Longhi i samband med en hörna, och domaren pekar för andra gången i matchen på straffpunkten. Tveksam straff, men Gilardino stiger fram för att försöka bli tvåmålskytt. Pegolo chansar rätt den här gången  och räddar, även om den här straffen inte var i närheten av samma kvalité som den första. I slutet sviktade resultatet mellan 2 och 3-0, och minuten efter straffen är Gilardino framme igen där han med ett lobbskott försöker överlista Pegolo, men Sassuolos målvakt gör ännu en fin räddning och ser till att slutsiffrorna till slut hamnar på 2-0

Bäst i Genoa

+++ Bertolacci; Involverad i nästan allt Genoa har att komma med under sin tid på planen. Riktigt bra insats och visar att han även kan spela på vänsterkanten. Kryddar det med ett snyggt mål.

++ De Maio; Överraskande nog är han från start, men gör en gedigen arbetsinsats i försvaret matchen igenom. Han var en av anledningarna till att Berardi inte fick så mycket uttrymme för sin vänsterfot.

+ Matuzalém; Delikata passningar matchen igenom och en bra arbetsinsats.

Bäst i Sassuolo

+++ Pegolo; En jätte i målet denna match. Gör flera anmärkningsvärda räddningar, speciellt på slutet. En räddad straff är alltid en bonus

++ Missiroli; Väldigt rörlig och aktiv matchen igenom och var Sassuolos mest hotfulle spelare. Var nära att bli målskytt

+ Magnanelli; Inte kapetenens bästa match, men sliter hårt och vinner en hel del boll på mitten. Sällan dålig, och var inte heller det denna match även om Sassuolo överlag var under is denna match.

Grymt skön seger. Det här kommer stärka självförtroendet hos spelarna. Lär behövas inför en av säsongens allra svåraste matcher under söndagen. Konaté är en lovande spelare, och med lite mer skärpa hade han gjort sitt första ligamål. För övrigt var det en mycket väl genomförd match av Grifone. Ännu en hållen nolla för Perin samtidigt som man har flera fina kombinationer där framme och många avslut.

Nästa match spelas borta mot Roma på söndag.