Genoa - Fiorentina
1 - 4

Premiären över innan den hann börja

Lördagen startade i dur för de rödblåa när Ruslan Malinovskyi presenterades, men avslutades sedan i moll efter genomklappning i säsongspremiären.

Gilardino hade Bani tillbaka i spel efter sina skadebekymmer tidigare i veckan. Däremot saknades Vogliacco, vars plats i startelvan något överraskande övertogs av Biraschi, på grund av besvär med höftböjarna. Efter matchen mot Modena uppkom frågetecken kring defensiven och insatsen mot Fiorentina medförde tyvärr ej någon uträtning av dessa.

Två slappa försvarsingripanden tidigt i matchen bidrog till att den så gott som var över innan den knappt hunnit börja, efter att Biraghi och Bonaventura hittat nätet. Gonzalez kunde sedan några minuter innan halvtid ytterligare utöka ledningen då han ostört fick stå och rikta in en nick på Biraghis hörna.

Genoa hade matchen igenom svårt att uträtta någonting offensivt, vilket inte minst visar sig i deras xG som låg runt omkring 0.2, lite beroende på vilken sida statistiken hämtas från. Badelj hade ett långskott strax utanför mål i första halvlek och Retegui hade en halvfarlig hörnnick i den andra halvleken, samtidigt som Biraschis reducering tillkom i en tilltrasslad situation efter en hörna. Utöver dessa situationer var det en lugn dag på jobbet för Viola-målvakten Terraciano. Strax innan reduceringen hade Mandragora kunnat göra 4-0 efter en mycket vacker framspelning av tidigare målskytten Bonaventura.

Till kommande match mot Lazio återkommer Strootman och Sabelli från avstängning. Samtidigt får Gilardino hoppas på att de senaste nyförvärven står redo för spel. Såväl De Winters defensiv som Malinovskyis och Messias kreativitet var saknade i premiären.