Lagbanner
Succé för Alan Matturro i U20-VM

Succé för Alan Matturro i U20-VM

Alan Matturro spelade en viktig roll i det Uruguay som under försommaren vann U20 VM i Argentina. Till följd av detta tilldelades den reslige och kraftfulla försvararen “Adidas Silver Ball Trophy”, priset som mästerskapets näst bästa spelare.

Matturro spelade samtliga minuter i mästerskapet, där hans lag nollade sina motståndare i sex av sju försök. Uruguayanen, som kan misstänkas vara tilltänkt till vänster i Gilardinos trebackslinje, spelade under mästerskapet vänsterback i en traditionell fyrbackslinje. Utöver solida defensiva prestationer så visade han även upp en bländande offensiv som bland annat renderade i ett mål och en assist.
 
Genoas vinterförstärkning anslöt från Defensor för en rapporterad övergångssumma på tre miljoner euro. De skrala 56 spelade minuterna under våren till trots framstår rekryteringen som välscoutad. Efter mästerskapet tycks intresset för talangen ha ökat och Tuttosport har rapporterat att Juventus, bland flera klubbar, sägs ha honom på sin radar. Det återstår att se om Matturro stannar kvar för att charma publiken på Stadio Luigi Ferraris. Utifrån sett framstår detta som det kloka valet då han ännu inte lyckats ta en plats i Gilardinos elva.

 

John Johansson2023-06-22 12:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa