Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-08-27 20:45

Lazio - Genoa
0 - 1

Tre förlösande poäng i huvudstaden

Tre förlösande poäng i huvudstaden

Genoa studsade tillbaka direkt efter premiärförlusten och plockade hem tre blytunga poäng i söndagens bortamatch mot Lazio.

Inför matchen spekulerade vi i hur Malinovskyis intåg skulle påverka formeringen av laget. Gilardino valde i den här matchen att återgå till en fyrbackslinje i det som kan beskrivas som en 4-3-2-1, där Gudmundsson och Malinovskyi utgick från varsin kant. Något anmärkningsvärt fick de båda ytterbackarna från premiären, Hefti och Martín, stå vid sidan till förmån för Sabelli och Vazquez, som flyttats ut på kanten. In i elvan kom även Strootman, som var tillbaka från avstängning.

När domaren väl blåser igång låter Genoa, precis som väntat, sina motståndare styra matchen, för att sedan ställa om när tillfälle ges. Det är vid en av dessa omställningar som Vazquez träffar stolpen med ett misslyckat inlägg. Några minuter senare kommer utdelningen. Nyss nämnde Vazquez hittar Gudmundsson med en fin djupledsboll på vänsterkanten. I efterspelet av islänningens inspel letar bollen sig fram till Frendrup strax utanför straffområdet och på dennes skottretur kan Retegui sedan nicka in 1-0. Ett mål som definierar en måltjuv. 

Genoa täcker ytor bra och det är främst mot slutet av halvleken som Lazio börjar hitta igenom. Matchbilden blir liknande i den andra halvleken, vilket inte minst visar sig i statistiken. Lazio slår under matchen 722 passningar att jämföra med Genoa 312. Dessutom står hemmalaget för 70 % av bollinnehavet och skapar hela 15 hörnor, även om de har svårt att överföra spelövertaget till några klara chanser. 

I den 70:e minuten gör Gilardino ett trippelbyte och återgår till en fembackslinje. Thorsby och Ekuban ersätter Strootman och Retegui medan Hefti ersätter Malinovskyi och kliver ner på högerbacken samtidigt som Sabelli byter kant då Vazquez flyttar in som mittback igen. Detta visar sig bli ett lyckat drag då Lazio inte skapar några riktigt heta lägen i sin slutforcering. 

Det är bara att lyfta på hatten för en oerhört imponerande reaktion efter premiärkollapsen. Tungt, tungt för Lazio som står poänglösa när de nu ska ta sig an Napoli och Juventus på bortaplan.



 

John Johansson2023-08-28 17:50:00
Author

Fler artiklar om Genoa