Lagbanner
Inför Italiens avslutande EM-kvalmatcher
Sandro Tonali förväntas starta i kvällens EM-kval mot Bosnien & Hercegovina.

Inför Italiens avslutande EM-kvalmatcher

Ikväll kan Italien, med Mancini vid rodret, skriva historia om man vinner borta mot Bosnien & Hercegovina. Aldrig någonsin har Italien vunnit tio raka tävlingsmatcher, och inte heller vunnit mer än fem raka bortamatcher.

Det kan alltså bli en rekordens kväll för redan EM-klara Italien ikväll, om fru fortuna vill oss väl. Det skulle kännas rätt att det är just Mancinis renässans tillsammans med nya, unga och hungriga lagbygge som just får kröna kvalet med några rekord att plita ner i historieböckerna.
Italien debuterar dessutom i Pumas hyllnign till just renässansen i sitt nya vita bortaställ. Som jag nämnde tidigare i min förra artikel så tyckte jag personligen att det nygamla gröna matchtröjorna är det snyggaste jag sett Italien spela fotboll i. De nya vita bortastället är där och snuddar också, Puma har gjort ett fantastiskt bra jobb.

Italien har två matcher kvar i kvalet, kvällens match borta i Zenica mot Bosnien & Hercegovina innan man avslutar kvalet hemma i Palermo på Renzo Barbera mot Armenien. Bosnien & Hercegovina som fortfarande har en matematisk chans på EM, men som behöver ta in 5 poäng på Finland med två matcher kvar att spela. 

Det största och mest spännande annars med trupputtagningen är att Sandro Tonali fått komma med och ser ut att starta till kvällens match. Sandro som själv beskriver sig som en Gattuso med Pirlos fötter. 

Laget startar med Belotti på topp, något Mancini bekräftat. Han kommer flankeras av Bernadeschi och Insigne. Mittfältet utgörs av nyss nämnde Tonali, Jorginho och Barella. Framför Donnarumma i mål är Emerson åter tillbaka efter skada och plockar vänsterkanten med Acerbi och Bonucci som lås och där Florenzi ser ut att ta högerbacksplatsen framför Di Lorenzo.

Matchstart är 20.45 och matchen går att se/streama på CMORE.

Sebastian Tapognani2019-11-15 16:27:29
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger