Lagbanner
Inför VM-kvalet: Viktiga poäng står på spel direkt
Imorgon inleds resan mot världsmästerskapet i Qatar för Roberto Mancini och hans mannar.

Inför VM-kvalet: Viktiga poäng står på spel direkt

Imorgon kliver Italien in i kvalspelet till fotbolls-VM som avgörs i Qatar 2022. Laget inleder hemma mot Nordirland och det gäller att vinna direkt. Landet har inte råd att missa ytterligare ett VM-slutspel.

Italien går in i VM-kvalet som storfavoriter till förstaplatsen och en biljett till Qatar 2022. För Gli Azzurri gäller det att ta kommandot i gruppen direkt och plocka segrar i samtliga matcher under denna landslagssamlingen. 

Förbundskapten Roberto Mancini tagit ut hela 38 spelare till de stundande VM-kvalet. Med intensivt matchande och tre matcher man på pappret ska vinna, tror jag Mancini hoppas på kunna rotera i truppen men även testa en del spelare inför kommande EM-slutspel. Två debutanter har förbundskaptenen plockat ut, mittfältaren Matteo Ricci från Spezia samt den Brasilien-födde mittbacken Rafael Toloi. Som till vardags spelar i Atalanta
På grund utav lokala regler gällande covid-19 har det dröjt fram till idag, innan Inter-spelarna Nicolò Barella, Alessandro Bastoni och Stefano Sensi kunnat ansluta till truppen. Om dessa är spelklara till imorgon återstår att se, både Bastoni och Barella har varit viktiga för både landslag och klubblag under säsongen så att få dessa i spel är vore en viktig pusselbit. 
Ett avbräck för laget är att mittfältaren Jorginho missar samlingen på grund av skada. Sedan tidigare har även Moise Kean åkt hem till Paris på grund av skada samt att Bryan Cristante är indisponibel till spel. 

Italien inleder VM-kvalet hemma på Stadio Ennio Tardini i Parma mot Nordirland, följt utav en resa till Sofia och Bulgarien på söndag. För att sedan avsluta samlingen med ett möte mot Litauen i Vilnius på onsdag. Att inleda kvalet starkt är en nyckel för det mycket formstarka italienska landslaget. Laget har gått två år utan förlust och ser man till motståndet Gli Azzurri nu ställs inför är det inte mycket som talar för att den sviten ska brytas. 

Nordirland åker till Italien med sex raka matcher utan seger, den senaste förlusten kom mot Slovakien i playoffmatchen till EM i sommar. Nordirland förlorade på hemmaplan med 2-1 efter förlängning. Laget kommer till spel med de flesta av spelarna hemmahörande i Premier League, där den mest namnstark spelaren, mittbacken Jonny Evans finns tillgänglig och ska försöka sätta stopp för Immobile och co. I laget finns även en Italien bekant i anfallaren Kyle Lafferty. Han spelar till vardags i Reggina i Serie B där det under säsongen har blivit ett mål på nio matcher. 

Italiens 3 nycklar till framgång: 

Fortsätta på den inslagna vägen: Man har under Roberto Mancini byggt upp ett bra grundspel och det är helt enkelt bara att bygga vidare på det. Gör man detta ser jag inte hur något lag i gruppen ska placera sig före Italien när vi summerar gruppspelet. 

Rotation i truppen: Nu har Mancini redan plockat ut en stor trupp till landslagssamlingen och jag tror att det är bra för laget. Man kan testa många spelare, bygga vidare på en konkurrenssituation inför stundande EM-slutspel men också vilka som vill vara med och kriga om platserna till VM i Qatar. 

Mittfältet: Som tidigare har en varit en stor nyckel till spelet, och framgångarna som kommit i och med detta, grundat sig i ett mycket bra fungerande mittfält. Där juvelen från Inter, Nicolò Barella, varit den givna ledaren på planen och fungerat som länken mellan mittfält och anfall. 

En annan kul nyhet för Italienarna är att Daniele De Rossi återvänder till landslaget. I slutet på förra veckan blev det klart att legendaren kommer att ingå i Mancinis ledarstab. 

Hur Italien kommer att ställa upp är fortfarande oklart med tanke på Inter-spelarnas sena ankomst, men om alla uttagna spelare finns tillgängliga tror jag att Mancini formerar laget så här (4-3-3): 

Gianluigi Donnarumma

Alessandro Florenzi
Alessandro Bastoni 
Leonardo Bonucci
Emerson Palmieri

Manuel Locatelli
Marco Verratti 
Nicolò Barella 

Lorenzo Insigne
Ciro Immobile
Federico Chiesa

TV: C More
När: Torsdag 20:45
Var: Stadio Ennio Tardini, Parma 
Domare: Ali Palabiyik, Turkiet
Tips: 2-0 

Linus Fogelblad2021-03-24 18:35:19
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger