Lagbanner
Nations League: Italien fick bara 1-1 mot Bosnien
En stor besvikelse för Gigi Donnarummas lag.

Nations League: Italien fick bara 1-1 mot Bosnien

Ett fiasko fick inleda Roberto Mancinis Nations League-höst. Bosnien hade full koll så gott som hela matchen på Italiens "hot" och den vågade elvan kanske inte gav de resultat som Mancini hade hoppats.

Den första halvleken var en tråkig och långsam historia utan några större målchanser och Bosnien lyckades i allra högsta grad neutralisera hotet från Gli Azzurri. På mittfältet gick det inte särskilt snabbt men Nicoló Barella och Stefano Sensi visade tecken av sitt lovande samarbete från höstsäsongen tillsammans i Inter. 
Även om de passar rätt bra med Pellegrini blev det rent allmänt inget högre tempo i matchen även om Italien styrde och ställde i det stora hela. Men Bosnien fick nog den matchbild man ville i den första halvleken och det var en svår sak att förutspå den andra halvlekens matchbild på förväg. 

Ciro Immobile var uppe och värmde tidigt in i den andra halvleken och det var något lite märkligt över att han inte fick starta. Men andra halvlekens inledning var lite mer intensiv från Italien och det var inte minst ett antal hörnor som inledde andra akten. Dock var Bosnien mycket nära att ta ledningen med matchens hetaste chans i den 57:e minuten då man sköt i stolpen. På hörnan som följde kom dock ledningsmålet. 

Vid matchens hela tionde hörnspark så skulle inte Bonucci och hans backlinje ha något att sätta emot Edin Dzeko på hans första riktiga chans i kvällens batalj. Klassanfallaren nickade in bollen stenhårt och helt plötsligt var Italien i underläge. Samma Italien som radade upp segrarna i EM-kvalet. Den stora skillnaden var spetsen framåt som var helt obefintlig under kvällens match. Att Bosnien nickar in en hörna, det kan hända. 

Att Andrea Belotti, totalt misslyckad matchen igenom, sedan lyckas sparka en försvarare i ansiktet sade en hel del om den första timmen. Ett 800-meterslopp som sprangs som ett maraton. Dålig intensitet, vilja och kreativitet.

Men givetvis så var det Stefano Sensi som kvitterade för Italien. Helt överlägsen i den blåa tröjan. Lorenzo Insigne spelade in till Stefano Sensi som sköt ett skott som med lite tur letade sig in i målet. Efter målet så var Italien igång på riktigt. Nicoló Zaniolo ersatte en Federico Chiesa som inte fick något gjort efter drygt 70 minuter. En spelare som undertecknad anser vara självklar i en startelva.

En annan som förvånansvärt nog petades ur elvan, Ciro Immobile, blev capocannoniere föregående säsong i Serie A men fick ändå starta på bänken. Han fick komma in strax efter Zaniolo istället för en för dagen tyvärr misslyckad Andrea Belotti. 

I den 77:e minuten kom Bosniens första byte då Muhamed Besic ersatte Armin Hodzic, ett något defensivt byte. Inom en minut så blev tre spelare varnade i matchen. Först Gojko Cimirot i Bosnien och sedan Nicoló Zaniolo och Leo Bonucci för överdriven och högljudd argumentation.
Bosniens andra byte kom efter 83 minuter när Arsenalstjärnan Sead Kolasinac ersattes av Eldar Civic. Och Edin Visca fick lämna plats åt Deni Milosevic strax därpå. Samtidigt valde Italien att sätta in Moise Kean på topp istället för mittfältaren Lorenzo Pellegrini som har gjort bättre matcher i sin karriär.

Bosnien var rätt nära att avgöra i den 90:e minuten genom Muhamed Besic men bollen smet precis utanför stolpen. Närmare än så kom inte matchen ett avgörande. Italien kryssade hemma mot Bosnien och satte sig redan i ett prekärt läge efter en omgång. På måndag väntar Nederländerna borta.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-09-04 22:48:14
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger