Lagbanner
Nations League: Ödesmatch mot Polen
Ciro Immobile är ingen målspruta i landslagssammanhang. Något han behöver ändra på.

Nations League: Ödesmatch mot Polen

Italien går in i den näst sista landskampen för året mot Polen på hemmaplan med vinstkrav på sina axlar. Polen leder gruppen, en poäng före Italien med en omgång kvar efter den inbördesmatchen. Bara gruppvinnaren når slutspelet i League A i Nations League som spelas om ett år.

Grupplottningen blev inte en önskad sådan för Italien. Ett solitt Polen ledda av världens bästa anfallare, ett pånyttfött Nederländerna och ett Bosnien som ansågs vara den enda givna segern inför höstens gruppspel. Det har visat sig att ingenting har blivit som man trodde. Fyra välförtjänta poäng mot Nederländerna gav en fingervisning om att lagets höjd är på en bra nivå. En poäng hemma mot Bosnien gav en liten annan bild medans kampen borta mot Polen utkämpades mellan två lag som inte ville vinna.

Egentligen är det ett bra facit att kryssa borta mot två bra nationer, men om man dessutom kryssar hemma mot gruppens slagpåse på förhand, så ger man sig själva en tuff sits. Italien går in i matchen med 20 raka matcher utan förlust under Roberto Mancini. I två år och två månader har denna svit hållits vid liv. 

Efter vänskapmatchen, kaoset kring covid-19 och många sjukdomsfall i och runt fotbollen så är laguttagningarna svåra att analysera. Matchen som Polen spelade mot Ukraina i veckan vann de med 2-0. Då var laget uppställt utan Kamil Glik, Jan Bednarek, Wojciech Szczeszny och Robert Lewandowski. Fyra av de absolut viktigaste spelarna i laget. 

Italien spelade mot Estland och vann med 4-0. Vincenzo Grifo tackade stort för att ha fått chansen från start och gjorde två mål. Även Riccardo Orsolini visade framfötterna genom att göra 4-0 målet sent. Få spelare har det jobbigare på jobbet än vad Federico Bernardeschi har. Men han gjorde också mål i veckan, och Roberto Mancini kunde nöjt räkna in ett par goda besked från offensiva spelare som kan behövas i rotationen framöver.

Italien behöver som sagt vinna och för att ha all chans att göra det väljer man förmodligen att ställa upp med en bra elva. 

Italiens elva enligt Goal.com (4-3-3)

Gianluigi Donnarumma (AC Milan)

Alessandro Florenzi (Paris Saint Germain)
Francesco Acerbi (SS Lazio)
Leonardo Bonucci (Juventus FC)
Emerson Palmieri (Chelsea FC)

Nicoló Barella (Internazionale)
Jorginho (Chelsea FC)
Manuel Locatelli (Sassuolo)

Federico Bernardeschi (Juventus FC)
Ciro Immobile (SS Lazio)
Lorenzo Insigne (Napoli SSC)

Polens elva enligt Goal.com (4-2-3-1)

Wojciech Szczesny (Juventus FC)

Tomasz Kedziora (Dynamo Kiev)
Kamil Glik (Benevento)
Jan Bednarek (Southampton)
Arkadiusz Reca (Crotone)

Jacek Goralski (Kairat)
Karol Linetty (Torino)

Kamil Jozwiak (Derby County)
Mateusz Klich (Leeds United)
Kamil Grosicki (West Bromwich Albion)

Robert Lewandowski (FC Bayern München)

TV: C More
När: Söndag 20:45
Var: Mapei Stadium
Domare: Clément Turpin
Tips: 2-0

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-11-15 11:25:00
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger