Lagbanner
Nations League premiär: Bosnien kommer till Florens
Landslaget firar ett kvalmål under den helt klanderfria kvalresan mot EM.

Nations League premiär: Bosnien kommer till Florens

Äntligen dags för landskamper och det vankas eventuella debuter för flera spelare. Italien inleder Nations League mot Bosnien-Herzegovina imorgon och lagen möttes förra året i EM-kvalet. Då vann Italien med 3-0 och 2-1. Och när de kliver in för premiär så är Italien återigen mycket stora favoriter.

Den nya generationen i Gli Azzurri glimrar om framtidshopp, ungdomlighet och spelskicklighet. Det kan mycket väl vara så att man är på väg att återta den plats i toppen av världsfotbollen man förtjänar och tidigare prenumererat på. 

Som jag skrev om i den EM-kval summerande artikeln i höstas har laget föryngrats, börjat vinna matcher på löpande band och rent allmänt visat taktisk tillgivenhet gentemot Roberto Mancini och man ser en hög spelmässig kvalitet bland de unga.

Unga spelare som Federico Chiesa, Alessandro Bastoni, Gianluca Mancini, Moise Kean, Gianluigi Donnarumma, Gaetano Castrovilli, Sandro Tonali, Stefano Sensi, Manuel Locatelli, Nicoló Zaniolo och Nicoló Barella vittnar om att en storhetstid inte behöver vara så långt bort. 

I Nations League kommer man denna helg att möta först Bosnien på Artemio Franchi i Florens imorgon för att sedan spela mot Nederländerna på bortaplan på måndag. Förutom de två länderna återfinns även Polen i gruppen och det krävs en hög nivå på prestationerna för att kunna vinna gruppen och ta sig till slutspel. 

Bosnien brukar ha en del Italien-bekanta i sin trupp. Men till denna samlingen är det bara en enda, nämligen Edin Dzeko. Den erfarna målskytten är fortfarande att räkna med och man ska inte underskatta honom. Målskytt när lagen möttes i EM-kvalet och de var nära att få med sig en poäng från Italien. Andra stjärnspelare i laget inkluderar Edin Visca, Sead Kolasinac och Muhamed Besic

Roberto Mancinis förmodade elva i ett 4-3-3 system:

Gianluigi Donnarumma

Giovanni Di Lorenzo
Alessandro Bastoni (Giorgio Chiellini)
Leonardo Bonucci
Cristiano Biraghi

Nicoló Barella
Jorginho
Stefano Sensi (Lorenzo Pellegrini)

Nicoló Zaniolo (Federico Chiesa)
Ciro Immobile
Lorenzo Insigne

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-09-03 12:24:09
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger