Nations League: Viktig seger för Italien
Domenico Berardi var inte helt missnöjd med att få mål för landslaget.

Seger var det enda som räknades före matchen. En seger var också det vi fick. Italien var klart bättre över 90 minuter och Polen var aldrig riktigt nära. Men känslan är att det ändå finns mer att hämta.

Innan matchstart nåddes vi av beskedet att Ciro Immobile och Federico Chiesa har skickats hem till sina klubblag. Anledningen är fortfarande oklar. Detta öppnade för att Andrea Belotti och Federico Bernardeschi skulle ta platserna i startelvan.

Gli Azzurri inledde matchen piggast och skapade även första hörnan i den andra minuten. Inte långt senare fick man även första skottet på mål genom Federico Bernadeschi. Ett skott som motades bort av polske målvakten Wojciech Szczesny. Framspelningen till chansen var en delikatess serverad av Nicolo Barella. Italien fortsatte sedan att vara det bättre laget och var ständigt heta, framförallt via sina omställningar.

När Lorenzo Insigne trycker in 1-0 i den 20:e minuten är det efter en snabb omställning. Men målet döms bort då en offside stående Andrea Belotti förhindrat Szczesny att nå bollen. 1-0 kommer sedan på straff. Då den tidigare offside stående Belotti dragits ner i straffområdet. Jorginho förvaltade straffen säkert.

Italien är det klart bättre laget hela matchen och när polska mittfältaren Jacek Goralski drar på sig rött kort i den 76:e minuten går luften ur de rödklädda. Italien spelar relativt enkelt av matchen och i den 83:e minuten utökar inhopparen Domenico Berardi ledningen till 2-0.

I och med målet slog även Italien ett rekord i Nations League sammanhang. Italien slog 30 passningar innan yttern satte bollen i nätmaskorna. Flest passningar innan ett mål i Nations League. Segern innebär att Italien går upp i ledning i Grupp A och har allt i egna händer för att nå slutspelet. Nästa match är mot jumbon i gruppen Bosnien/Hercegovina på onsdag.

Tre heta:

Försvaret - Polen skapade knappt någon farlig målchans. Mycket på grund av det solida försvarsspelet. Ett extra plus till Alessandro Bastoni och hans namne Florenzi.

Omställningarna - Det går undan när man ställer om helt enkelt. Något som man verkligen kan behöva i matcher mot riktigt bra lag i EM.

Mittfältet - Funkar bra utan Marco Verratti. Manuel Locatelli, Nicoló Barella och Jorginho var mycket bra. Men någon skall ställas åt sidan när han är tillbaka. Lägg därtill att Lorenzo Pellegrini, Sandro Tonali, Stefano Sensi och Gaetano Castrovilli knackar på dörren. Blir ett tufft val för signore Mancini.