Goals of the week (omgång 7)

Serie A är tillbaka! För att få lite feeling efter landslagsuppehållet vill jag bjuda på det finaste från senaste omgången inför nästa runda som börjar redan 15:00 i eftermiddag. Den sjunde omgångens finaste mål hämtar vi från Rom där Mattia Zaccagni läckert knoppade in kvitteringen hemma mot Empoli. Vi synar även Edersons kanon i Atalantas kross hemma mot Genoa. Trea på listan är Veronas dansk Casper Tengstedt som var sist på bollen efter ett lekfullt "fritidsgårds-anfall" hemma mot Venezia.

#1 – Mattia Zaccagni, Lazio

Omgångens mål är en riktig skönhet, där jag match för match sedan säsongensstarten imponerats av vänsterbacken Nuno Tavares, lån från Arsenal. Vilken jävla maskin han hittils har varit, och vilka inlägg! En ruggigt inoljad motor och även känsla i fötterna har han visat sig inneha. Med detta sagt är framspelningen en stor faktor varför målet hamnade före Edersons, men att Zaccagnis nick trots allt ändå håller hög nivå.

Anfallet startar hos Nuno Tavares utanför straffområdet till vänster. Med ett rejält självförtroende och en passiv försvarare väljer han att först finta med att gå in mot straffområdet, för att sedan i stället gå ned mot kanten. Därefter kommer det där guldögonblicket - en sådan där otroligt läcker fint där Tavares driver bollen i djupet, för att stoppa bollen med främre foten, fortsätter springa och tar den med sig med bakre foten. En liten cutback-chipp in som Zaccagni når med locket, d.v.s. skalltoppen, som skickar bollen högt över försvarare och som snyggt dyker ned via bortre stolpe och in.

Målet innebar kvittering i hemmamötet mot Empoli, där Pedro senare skulle avgöra till hemmalagets favör. Slutresultat: 2-1.



#2 – Ederson, Atalanta

Vi går vidare till Atalantas hemmakross mot Genoa, där Retegui skulle visa sig ha lekstuga (involverad i 4 av 5 mål) då de vann med 5-1. Hatten av till Retegui som med respekt mot sitt gamla lag, Genoa, var lågmäld vid alla målen. Jag vill även rikta ett stort grattis till Atalanta för det fina köpet av honom och sättet de lyckats få in honom i laget på.

Nog om Retegui och hans poängskörd - Goals of the weeks näst finaste strut handlar i stället om Atalantas förmodligen största stjärna - Ederson. Ryktenas man i somras, där de flesta storlagen runtom i Europa visade intresse, men att han otippat nog stannade kvar i det blåsvarta Bergamo-laget, trots allt.

Det är ett riktigt vasst offensivt bygge Gasperini förfogar över den här säsongen, där matchvinnare finns på de flesta positioner. Ett fenomenalt passningsspel skulle visa sig vara startskottet för Edersons kasse, där han själv startar anfallet genom en pass till Ademola Lookman som vidare slår in en passning centralt vid straffområdeslinjen, där Retegui elegant klackar bollen på ett tillslag till just Ederson. Ett snabbt anfallsspel som fick motståndet att se ut som junisar och där Ederson inte gör annat än krutar upp en stenhård vrist i taket. 3-0 innebar målet som alltså till slut landade i 5-1.



#3 – Casper Tengstedt, Verona

Vi knyter ihop omgångs-säcken i Veronas möte hemma mot Venezia. En match som hemmalaget vände och slutligen vann, efter ett tidigt 1-0-underläge redan i den andra matchminuten. Det skulle inte dröja länge innan matchen var kvitterad (minut 9). Veronas danske lån, Casper Tengstedt, från Benfica, skulle med stabilitet och tillräcklighet göra jobbet i att vara sist på bollen i ett riktigt fint anfall. Ett anfall som Tengstedt startar i att spela in en boll från kanten centralt, för att sedan ansluta mot straffområdet. Innan han blir adresserad bollen spelar Verona riktigt svåra och luriga luftpassar på ett tillslag, som slutligen når över backlinjen och till en ren Tengstedt som inte gör Hellas-fansen besvikna.

Målet innebar kvittering i matchen och som slutligen Verona skulle gå segrande ur efter att bortlagets målvakt trasslat till det rejält i att vara sist på bollen i matchminut 81. Slutresultat: 2-1.


 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-10-19 13:20:36
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)