Hit and shit: Inhemskt möte i EL kvarten

Hit and shit: Inhemskt möte i EL kvarten

Milan är vidare i årets Europa League, lottningen har nyss ägt rum och det blir helitalenskt i kvarten då Milan får möta Roma.

Hit:
Milan har bekvämt tagit sig vidare till kvarten i årets EL efter blivit 3a i dödens grupp, övriga i gruppen gick vidare i CL vilket visar styrkan i gruppen där Milan tog 8p. Fler rankningpoäng in på kontot till kommande Europaäventyr nästa säsong. Det är långt ner till 5e platsen i Serie A då Milan i nuläget parkerar på 2a plats, dessutom finns det stor chans att Serie A får hela 5 platser vilket Milan inte ska kunna tappa. Ska inte jinxa något om motståndet, det är ett helt annat Roma nu än som vi haft så lätt för under tiden då Mourinho spelade sin dåtids fotboll. DDR som tidigare misslyckades som tränare har verkligen fått rätt på Roma med exakt samma trupp vilket säger en del om båda herrarna. Oavsett är det en hit att Serie A minst har 1 lag i EL kommande semifinal. Fler hit är att det är en nära bortamatch för Milan, så klart gäller det även Roma men mentalt så blir det förhoppningsvis mer bekvämt med allt kring matchen. Lät bli ett gigantiskt bortafölje. Fulla hus på båda matcherna ger bra klirr i båda kistorna. 

Shit:
Just att inhemska lag får möta varandra, lagen kan varandra väldigt väl på gott och ont. En shit för Roma är att dom behöver prioritera på ett annat sätt i ligan kring dessa matcher som förhoppningsvis eller logiskt seett borde inte Milan behöver göra på samma sätt. Däremot är det även en shit för Milan även om det inte borde vara det, vi minns alla hur Pioli formerade lagen kring Europamatcherna i fjol som egentligen kostade oss topp 4, verkar inte lärt sig så mycket sen dess eller är det order från ovan...Shit är även att Tomori är avstängd första mötet. Sett till frånvaro så finns det en oro kring Mike i målet, positiva är att han inte fick utgå direkt efter kollisionen men kort därefter. Inget läst någon status på honom än idag men det är en shit om Milan behöver vara utan honom. Laget har redan haft shitmycket skador denna säsong så vi är förhoppningsvis klara med det.

EL Kvartsfinaler är
Milan - Roma
Leverkusen - West Ham
Liverpool - Atalanta
Benfica – OM
Övrig info om kommande slutspelsträd hittar ni HÄR

Vill ni ha mer av ”Hit and Shit” så hör ni det i varje avsnitt av Podcast Rossoneri HÄR och eftersom det heter SvenskaFans så önskar vi ändra ordet till svenska så har ni något bra förslag så lyssnar vi gärna. Glöm inte läsa 5 snabba från matchen igår mot Slavia Prag HÄR eller om razzian på CM HÄR På tal om Europaspel vill vi passa på att gratulera Abates grabbar som slog Real Madrid i CL youth. Glöm inte läsa om några av våra talanger HÄR
FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-03-15 13:59:00
Author

Fler artiklar om Milan