Impotens och ritiro

Impotens och ritiro

Ett uddlöst Bologna förlorade mot Crotone i den senaste omgången och laget har nu befunnit sig på ritiro sedan i tisdags.

Efter två raka oavgjorda resultat mot Lazio respektive Roma reste Bologna söderut för att ta sig an det streckkrigande Crotone och med facit i hand kan vi konstatera att det gick precis så illa som olyckskorparna befarade. Trots ett stort bollinnehav var Bologna alarmerande uddlöst och laget mäktade endast med att få iväg två skott mot motståndarmålet. Crotone var i och för sig inte heller guds gåva till fotbollen, men hemmalaget lyckades i alla fall peta in ett segermål efter att Bolognaförsvaret tappat koncentrationen.
 
Förlusten innebär att Bologna kan ge upp allt hopp om att blanda sig i kampen om tiondeplatsen (elva poäng upp till Torino nu…) och nu får vi snarare kika nedåt istället (åtta poäng skiljer till Crotone under strecket). Efter matchen kom beskedet att truppen ”belönas” med en ritiro (tisdag till söndag) och det är väl inte så mycket att säga om det. Laget behöver uppenbarligen väckas till liv och en ny förlust i morgondagens hemmamatch mot Hellas skulle ju vara minst sagt illavarslande.
 
Samtidigt som truppen har spenderat veckan på hotell har Joey Saputo återvänt till Bologna. Presidenten har som vanligt lagt tid på arenafrågan, men utöver det så kan vi även konstatera att sportchef Riccardo Bigon har förlängt sitt kontrakt och det nya avtalet sträcker sig fram till sommaren 2019.
 
Crotone-Bologna 1-0
 
1-0 Simy (25‘)

Crotone (4-3-3):
Cordaz; Faraoni, Ceccherini, Capuano, Martella; Barberis, Mandragora, Stoian; Trotta (67' Sampirisi), Simy (83' Tumminello), Ricci (78' Rohden)
Ej använda avbytare: Festa, Viscovo, Ajeti, Pavlovic, Giannotti,  Zanellato, Crociata, Markovic, Diaby

Bologna (4-3-3):
Mirante; Torosidis, De Maio, Helander, Masina; Poli (75' Avenatti), Pulgar, Donsah (46' Dzemaili); Verdi, Palacio, Di Francesco (60’ Falletti)
Ej använda avbytare: Da Costa, Krafth, Romagnoli, Mbaye, Crisetig, Orsolini, Krejci

Gula kort:
Crotone: Capuano, Mandragora
Bologna: De Maio, Di Francesco, Torosidis

Spelarbetyg:
 
Antonio Mirante – 6
 
Vasilis Torosidis – 5,5
Sebastien De Maio – 5,5
Filip Helander – 5,5
Adam Masina – 6
 
Andrea Poli – 5,5
Erick Pulgar – 5,5
Godfred Donsah – 5,5
 
Simone Verdi – 6
Rodrigo Palacio – 5,5
Federico Di Francesco – 5,5

***
Blerim Dzemaili – 5,5
Cesar Falletti – 5,5
Felipe Avenatti – 5,5

Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2018-04-14 23:32:00
Author

Fler artiklar om Bologna