Inför Empoli – Udinese: Chans att hitta tillbaka till vinnarspåret

Inför Empoli – Udinese: Chans att hitta tillbaka till vinnarspåret

Två matcher och två förluster. Det är Udineses facit sedan nyår. Nu väntar dock en på pappret enklare uppgift, då Udinese reser till Toscana.

Udinese avslutade 2016 med en fin formkurva då man gick obesegrade genom december månad. Efter årsskiftet har det dock gått tyngre för de svartvitrandiga. Man har spelat två hemmamatcher men inte fått med sig poäng i någon. I dessa förlustmatcher har Inter och Roma stått för motståndet, alltså lag med starka trupper, höga ambitioner och som kämpar om Europaplatser så förlusterna kan knappast betecknas som katastrofala.
 
I Udineses tredje match för året väntar dock en på pappret enklare uppgift: Empoli. När lagen möttes i säsongsinledningen gick Udinese segrande ur bataljen. Då gjorde Felipe mål redan efter tre minuter, medan inhopparen Perica punkterade matchen med sitt 2-0-mål i de sista skälvande sekunderna.
 
Båda dessa herrar finns med i truppen även till söndagens returmöte i Empoli. Felipe väntas som vanligt ta plats i mittlåset, medan Perica förmodligen får se sig förpassad till bänken av Udineses stjärnanfallare Théréau och Zapata.
 
Udinese har inga avstängningar men några namn saknas av andra anledningar. Försvararen Molla Wagué och mittfältsdynamon Badu är båda i väg för att representera sina landslag (Mali respektive Ghana) i Afrikanska mästerskapen. Panagiotis Kone å sin sida har precis blivit klar för den gamla Pozzoklubben Granada men lär inte saknas nämnvärt då han inte spelat särskilt många matcher för Udinese den här säsongen.
 
Vad finns då att säga om söndagens motståndare? De blåa från Toscana ligger för närvarande på 17:e plats i Serie A-tabellen, med åtta poäng ned till Palermo under nedflyttningsstrecket. Sedan nyår har Empoli visat framfötterna. I årets första omgång vann man den viktiga matchen mot nyss nämnda Palermo och förra helgen fick man med sig en poäng hem från bortamötet med Sampdoria.
 
I Empolis trupp finns flera intressanta namn. Den gamle Fiorentinaprofilen Manuel Pasqual är ett sådant och den evigt unge Massimo Maccarone ett annat. Saknas gör dock den förra italienske ungdomslandslagsmannen Federico Barba som är skadad.
 
Håll koll på
Nyckeln: Att inte låta sig nedslås av de två förlusterna.

Matchen i matchen: Fofana mot Mauri.

Motståndarprofilen: Giuseppe Bellusci.
 
Matchstatus: En utmärkt chans för Udinese att ta nya poäng men Empoli vill lämna streckstriden bakom och kommer förmodligen att ge allt.

Jesper Klingnell2017-01-22 12:32:00

Fler artiklar om Udinese