Stadio Artemio Franchi, 2024-03-30 20:45

Fiorentina - Milan

Inför Fiorentina - Milan

Inför Fiorentina - Milan

Efter ännu ett alltför långt landslagsuppehåll är det äntligen åter dags för Rossoneri att spela serie A-fotboll. Kvällens match går av stapeln på klassiska Artemio Franchi-stadion i den historiska och vackra staden Florens.

Senast lagen möttes i ligan slutade det med en knapp seger (1-0) till Milan och det man kanske mest minns från den matchen var Francesco Camardas debut på den stora arenan. En debut som till varje pris skulle genomföras och som tyvärr kom att delvis äventyra de tre poängen. I stunden kändes det som ett rent sportsligt vansinne. Men då vi har de ägare vi har, så var det en logisk aktivitet utifrån ledningens affärsmässiga målsättning och inställning till fotboll och vår klubb.

Milan har i ligaspelet sedan årsskiftet 8 segrar, 2 lika och 1 förlust. Det innebär 26 poäng av 33 möjliga och får anses som ett godkänt/bra resultat. Fiorentina inledde ligaspelet starkt och gjorde mycket bra ifrån sig under höstsäsongen. Sedan årsskiftet däremot har formkurvan dippat rejält och laget har sedan 1 januari 2024 endast lyckats skrapa ihop 2 ligasegrar. I övrigt står laget på 4 lika och 4 förluster i ligan så här långt under året. Sedan senaste ligaförlusten i mitten av februari har dock formkurvan så smått börjat ändra kurs.

Theo Hernandez är avstängd och ersätts förmodligen av Florenzi. På mittbacken saknas förmodligen Simon Kjaer som har haft mindre skadebekymmer. Även Bennacer har haft vissa känningar men ska vara aktuell för spel. I övrigt har Pioli möjlighet att mönstra den för dagen starkaste elvan där den stora kampen står mellan mittbacksplats bredvid den givne Tomori och innermittfältsposition där Reijnders och Bennacer när allt kommer omkring får ses som de två starkaste korten.

Milan har ett bättre lag och en bättre formkurva och ska med en gedigen insats och ordentlig krigarinställning kunna resa hem med tre poäng i bagaget.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi; Bennacer, Reijnders; Pulisic, RLC, Leão; Giroud.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-03-30 08:47:36
Author

Fler artiklar om Milan