Inför Inter-Barcelona: Ta oss tillbaka till 2010
Ett fullsatt Meazza förväntas skapa en vinnande atmosfär ikväll mot Barcelona

Inför Inter-Barcelona: Ta oss tillbaka till 2010

När Inter knep den sista CL-platsen förra säsongen i den allra sista matchen mot Lazio så var det just såna här matcher fansen och klubben såg fram emot. Matcher där vi återigen får mäta oss mot toppskiktet av Europeisk fotboll på ett kokande Meazza där vi som fans återigen tillåts drömma. När Inter tar emot Barca ikväll så är det inte med rädsla eller nervositet. Istället är det med förhoppningar och drömmar om att tas tillbaka till den magiska våren 2010 när vi slog Guardiolas Barca med 3-1. F

INTER
Förutom att matchen i sig är en viktig värdemätare för Inter och ett facit på hur långt man har kommit så är den även otroligt viktigt för gruppen i CL. Vid vinst eller kryss har Inter skapat sig ett riktigt bra utglångsläge inför dom två sista matcherna. En förlust innebär att gruppen öppnar upp sig igen och då väntar en ödesmatch mot Spurs i London.

Inter ska inte ens tänka i dom banorna med tanke på hur spelet och poängskörden har sett ut på sistone. Förutom att poängen ramlar in på kontot så ser även spelet riktigt bra ut med flertalet spelare i bra form. Vecino som vilades mot Genoa i lördags har höjt sig rejält och börjar etablera sig som en viktig pjäs i Inters anfall med sin tyngd och målfarlighet. Skriniar & De Vrij ser mer och mer ut som ett av Europas bästa mittbackspar samtidigt som Vrsaljko har kommit in på ett fint sätt. Asamoah och Perisic är garantier på vänsterkanten samtidigt som Politano verkar hitta sitt steg på den stora scenen. Dessutom sägs Radja Nainngolan vara tillbaka från sin skada och enligt rapporter bör han starta ikväll på den ofensiva mittfältspositonen. Som vanligt är Joao Mario, Dalbert & Gagliardini inte med i truppen för denna CL-höst.

I övrigt verkar Inter har hittat en stabilitet som tillåter Spalletti att rotera i ligan men ändå vinna med 5-0. Detta visar prov på en stark trupp där även utskällda spelare som Gagliaridini kan komma in och hänga två mål direkt. I anfallet är det inte någon Eder längre på topp utan två spännande spelare som Keita & Lautaro. För första gången verkar Spalletti utnyttja hela truppen då han känner en tillit för dom spelare Inter disponerar över.

BARCELONA
Valverdes Barca kommer från en rad fina resultat och en ordentlig höjning i ligaspelet. Real Madrid förnedrades för någon vecka sen och en sen vändning ordnade 3 poäng i ligan mot Rayo. Suarez ser bättre ut än någonsin och Arthur ser ut att vara på riktig. Allt det har man uppnått utan att ens ha världens bästa spelare i truppen. Just Messi är tillbaka i truppen mot Inter men enligt rapporter sägs han starta på bänken. Jag tror dock att han kommer starta matchen på plan då han har tränat för fullt senaste dagarna och Valverde vill nog försöka stränga gruppen för att skifta fokus mot ligaspelet istället.

Barcelona är ett av världens bästa lag men kollar man på deras statistik på bortaplan i CL ser man att det finns vissa svagheter. Det handlar om att man inte har denna förkrossande tryck och press på bortaplan som man har på Camp Nou. För Inter gäller det att försöka föra spelet så mycket det går och inte ge Barca självförtroendet att börja dominera bollinnehavet från minut 1. Den största svageheten är just att spanjorerna inte gillar när dom inte äger mycket boll och med Pique & Lenglet i försvaret finns det mycket som Inter kan utnyttja.
 
MATCHEN
Inter har chansen att nästan säkra avencmang ikväll genom en nästintill perfekt insats. Det krävs något extraordinät för att rubba detta Barca, precis som hjälrtarna från 09/10 säsongen producerade. Ikväll behövs en kollektiv insats av absolut högsta klass för att stå emot ett av världens bästa lag. Jag avslutar som Spalletti säger: #SENZATREGUA (utan rädsla)

Tips: 2-1 (Perisic, Radja, Suarez)

FORZA INTER!

Kristian Elya2018-11-06 10:29:35
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?