Inför Inter - Frosinone : Fortsätter det blåsvarta segertåget?
Fortsätter Il Toro att vara tungan på vågen?

Inför Inter - Frosinone : Fortsätter det blåsvarta segertåget?

Sista hållplatsen innan landslagssamlingen men framförallt mot serie finalen mot zebrorna från Turin. Trots en skadedrabbad högersida i startelvan så går vi in som solklara favoriter inför söndagens drabbning.

Inter lyckades kvalificera sig vidare till CL-slutspel till våren efter att man vann mot Red Bull Salzburg med 0-1 och går in med stort självförtroende till söndagskvällen. Det var ingen mindre än Lautaro Martinez som avgjorde från 11-meterspunkten. Det var ingen skönspel man bjöd på där man fokuserade mestadels på att hålla tätt positionerna och anfalla försiktigt. Hemmalaget hade väldigt snabba spelare som var duktiga på omställningarna men som tur det så har vi generalen De Vrij i storform. Mister Inzaghi motsvarade förväntningarna som var ställda på honom och laget efter att man fick ta del av CL-grupperna inför denna säsong. Nu delar man första platsen med Real Sociedad och går mot en gruppfinal i den sista omgången. 

Nog om det, nu är det dags att fokusera på Il Calcio där tåget mot den andra stjärnan på emblemet är i rullning. Man möter ett bra Frosinone som parkerar på en 11:e plats i årets upplaga av Serie A och har två raka segrar i bagaget inför söndagens match. Juve-lånet Soule har imponerat under säsongens gång och Ibrahimovic (inte Zlatan) har målat i de två senaste vinsterna. Återigen ska det inte underskattas här och känslan man får av Inter-lägret är att man tar inget för givet i dessa matcher när man möter motstånd från den nedre halvan

Förväntningar - 3 punkter

1. Uppställning -  bästa elvan?
Sett till startelvan som mister Inzaghi ställde upp i onsdags (Champions League)  så verkar det som att vi kommer att få se de bästa spelarna på plan 20:45 på söndagskvällen. Gazzettan har inte gått ut med en möjlig startelva så därför har man större spelutrymme i att spekulera vilka man ska ställa upp? Undertecknad tror starkt på att man kommer att ställa upp kapten Martinez tillsammans med Thuram i anfallet. Dock fick Thuram kämpa väldigt mycket i onsdags då Inter fick det svårt att etablera anfallsspel. Många långbollar sliter på kroppen så jag undrar ifall man väljer att starta Arnautovic? Österrikaren är tillbaka i truppen efter sin sträckning han drog mot Empoli tidigare under säsongen. Sánchez finns också tillgänglig men han är bäst som inhoppare anser jag. På mitten så kommer nog Barella få starta då han har spelat upp sig ordentligt de senaste matcherna och att De Vrij fortsätter att starta för blåsvart.

2. Vi är för beroende av Lautaro Martinez
De flesta toppklubbarna ute i Europa är, självklart, beroende av sina stjärnor då det är dem som är avgörande i många lägen. Det är ingen hemlighet att Il Toro får anfallsspelet att bli mer effektivt men vi får inte bli tandlösa utan honom. Tidigare under säsongen så har man märkt att anfallsspelet kan låsa sig ordentligt när han inte är på plan. Förutom matchen mot Salzburg så tänker jag även på matchen mot Salernitana. Thuram är fortfarande bra utan kaptenen på plan men han har svårt att komma fram till bra lägen i den sista tredjedelen. Här anser jag att de andra anfallarna men även mittfältarna behöver jobba hårdare för att komma till bättre lägen eller bli mer kliniska i sina avslut. Vet inte hur många gånger man har sett både Mikhitarian och Barella skjuta bollen 10 meter över ribban när man tar avslut vid straffområdeslinjen. Här är Calhanoglu lite bättre men han tenderar att vara längre ner på banan då han spelar som regista.

3. Taktik - full fart framåt
Med all respekt till Frosinone. Som nykomling så spelar de en fin fotboll där de har vunnit de två senaste matcherna. Dock så kommer de till Guiseppe Meazza-stadion. Där andas det vinnarkultur då man har flera spelare som har vunnit Serie A samt tagit sig till CL-final. Frosinone möter ett lag som har vunnit sina 5 senaste matcher (CL-inkluderat) där man har inga problem med att vinna en match genom att låta motståndarna ha bollen mestadels av matchen. Sett till de två tidigare säsongerna så har Inzaghi utvecklat sitt coachande där han gör korrekta byten under matchens gång, beroende på om han vill förändra matchbilden eller bibehålla intensiteten. Denna dimension saknar de flesta serie a-lagen, inklusive Frosinone. Det enda som kan ”fälla” ett suveränt Inter är att man missar sina lägen och/eller att man underskattar sina motståndare. Spelare som Martinez, Barella, De Vrij och Bastoni har varit med att bygga ett vinnande lag under Conte men även varit med om att falla precis innan mållinjen. Själv upplever jag att spelarna har vuxit mentalt och vill inte begå samma misstag som tidigare. Matcherna ska vinnas, oavsett motstånd!

Innan en sunkig landslagssamling drar igång så ska vi vinna denna match och fortsätta vara serieledare inför seriefinalen mot Juventus den 26/11. Jag nämnde inför Serie A-start att Juventus skulle vara laget som skulle utmana om ligatiteln då man har enbart ligan att satsa på. Förutom att man har ett påkostat lag så har man spelare som underkastar sig den ”dödgrävarfotboll” man ägnar sig åt. Man får tycka vad man vill om Allegris syn på hur fotboll ska spelas men den har visat sig vara vägvinnande hittills. Därför är det viktigt att vi går in i Derby di Italia som serieledare, inte bara som ligaetta men även som laget som spelar bäst fotboll i Italien.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-11-11 10:25:28
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?