Allianz Stadium, 2024-10-22 21:00

Juventus - Stuttgart

Inför Juve - Stuttgart: Öppna spjäll?
Kan Yildiz lägga tungan på vågen imorrn månne?

Inför Juve - Stuttgart: Öppna spjäll?

Hittills har Juventus och Champions League inneburit tittarfest och målrika matcher. Inget tyder på att det kommer ändras när ett högtflygande Stuttgart kommer på besök. Tyskarna gillar att pressa högt vilket kan gynna en kvick gammal dam.



Tysken vill attackera.

Med 15 gjorda mål på dom första sju omgångarna har Stuttgart visat att laget inte har några problem att skrapa fram chanser på offensiv planhalva. Anfallsduon Undav-Demirovic är båda i bra målform och kommer att ge Juventus mittbackar en hel del att fundera på. Dessutom gillar tyskarn att pressa och skapa en block med fem man högt upp i banan. Även på bortaplan. Det gäller alltså att vara vaksam och vårda bollen. Men det behöver inte bara betyda negativa saker för Motta. Om man kan ta sig förbi den initiala pressen så kommer det att finnas stora ytor att spela på. Ytor som exempelvis Yildiz och Conceicao kan utnyttja för att skapa lägen framåt. Och om dessa inledande matcher är något att gå på så verkar den här upplagan av Juventus föredra motståndare som inte backar hem med hela laget. Visst, målskillnad kan komma att spela en roll när det kommer till att kvalificera sig för vidare spel, men något säger mig att det här nya formatet inte kommer att bli lika jämnt som det gamla. Så en till sluggfest med mycket mål kan Juve allt bjuda på. Så länge man vinner är en nolla bakåt av mindre vikt.


Läge att befästa topplaceringen.

Juventus är ett av sju lag som gått rent efter två omgångar. Många jättar har redan tappat viktiga poäng och morgondagens match ger Mottas mannar chansen att befästa sin plats i toppen ytterligare. Och det kan behövas med tanke på vilka som jagar där bakom. Real, City, Inter, Arsenal, Bayern, PSG och Barcelona ger den gamla damen en handfull anledningar till att svettas. Jag är inte säker på att det kommer att tappas så många fler poäng i den skaran. Samtidigt hittar vi lag som Dortmund, Brest, Benfica och Aston Villa bland lagen som vunnit sina två inledande matcher. Här har jag å andra sidan svårt att tro att alla kommer behålla samma form genom hela gruppspelet. Redan denna omgång möter Brest tuffa Leverkusen och Dortmund åker till Madrid för att möta Real. Lyckas Juve vinna så finns chansen att vara ett av bara fem lag med full pott. Och det tror jag kan räcka ganska långt när det gäller att säkra vidare spel i turneringen.


Dags för Yildiz att kliva fram igen.

Debuten i CL var strålande. Ett fantastiskt mål och pris som matchens lirare. Sedan dess har det varit lite kärvt för den turkiska supertalangen. Han har sett lite vilsen ut där på kanten och har haft svårt att komma med i spelet på rätt sätt. Inget konstigt egentligen, killen är 19 år och måste få tid att misslyckas, tid att utvecklas. Men samtidigt får han ett väldigt stort förtroende från Motta och det behöver generera i bra insatser. Åtminstonde lite då och då. Att han ska bära offensiven är inget jag räknar med. Inte denna säsong i alla fall. Nu snackas det om att han kommer att kliva in i mitten i och med Koops frånvaro vilket jag tror kan gynna honom. Där blir han en tydligare offensiv dirigent och kommer ha lättare att hitta farliga ytor. Låt oss hoppas att det även leder till en och annan skapad poäng. Jag tror att det kan vara bra för hans självförtroende.


 

Mikael Noaksson2024-10-21 21:24:46
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid