Allianz Stadium, 2024-04-27 18:00

Juventus - Milan

Inför Juventus - Milan: Striden om andraplatsen hårdnar

Inför Juventus - Milan: Striden om andraplatsen hårdnar

I den viktiga kampen om andraplatsen i ligan beger sig Milan ikväll till pyttearenan Allianz-stadion för en sexpoängsmatch

Det är två lag med svajig form och många bekymmer som möter varandra och den överhängande känslan är att utgången är oviss. Båda lagen har presterat dåligt i de fem senaste matcherna. Milan har vunnit en match, spelat en lika och förlorat tre. Juventus har vunnit två, spelat två lika och förlorat en match. Kampen om ligatiteln kändes som mentalt avgjord för flera månader sedan och för Milans del spikades kistan slutligen igen i måndagens fruktansvärda tillställning.

Frågan är hur det står till med motivationen och viljan hos Milanspelarna ikväll. De må vara välbetalda proffs men i grunden är de ändå bara människor, med olika psyke och motståndskraft. Reportageserien ”Fotbollens historia” (som går att streama på svtplay) visar hur olika spelare kan reagera på motgångar och media. Den visar också på vikten av stöttande ledare, medspelare och organisation, samt att mental träning kan vara minst lika viktig som fysisk.

Nu kommer spelarna in till matchen utan möjlighet att vinna ligan, som utslagna ur EL och italienska cupen. Samtidigt ryktas om spelarköp, försäljningar och laget kommer med all sannolikhet att få en ny tränare till nästkommande säsong. Många ser säsongen som över och räknar med att laget kvalificerar sig till CL genom tabellplacering då det är hela elva poäng ner till Roma på femteplatsen. Därför måste milanspelarnas mentalitet vara att det endast är vinst som gäller i varje match, samt att det är särskilt viktigt att besegra rivalen Juventus och att en andraplats alltid är bättre än en placering längre ner i tabellen.

Laget är stukat med flera mittbackar skadade och ordinarie ytterbackar avstängda. Det tvingar Pioli till ett visst laborerande med ytterbackarna ikväll och det ryktas om att Yunus Musah kommer att spela på högerbacken, något han prövat på tidigare och inte alls klarat av. I övrigt kommer Pioli förmodligen att ställa upp med samma spelare som under året kontinuerligt presterat bäst resultat, och sett till att laget har möjlighet till en bättre tabellplacering jämfört med säsongen innan.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Musah, Thiaw, Gabbia, Florenzi; Adli, Reijnders; Pulisic, RLC, Leão; Giroud.
 
 

Gustav Hjorth Tegman2024-04-27 08:01:00
Author

Fler artiklar om Milan